Hamur'da Cumhuriyet'in 100. Yilina Özel Doga Yürüyüsü

Agri’nin Hamur ilçesinde, Cumhuriyet’in kurulusunun 100. yili dolayisiyla Hamur kanyonunda doga yürüyüsü düzenlendi. Yürüyüse ilçe protokolü, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Hamur'da Cumhuriyet'in 100. Yilina Özel Doga Yürüyüsü
Hamur Kaymakamligi ve Hamur Belediyesi tarafindan organize edilen etkinlik, Hamur Partasiz mevkisinden basladi.

Mandalik Çayi boyunca Hisik, Ahmedi Hani Ziyareti, Havaran Kalesi, Gola Zinî, Seyh Ali Çesmesi güzergahini takip eden katilimcilar, Hamur Millet bahçesinde son buldu.

Yürüyüs sirasinda Hamur kanyonunun güzellikleri tanitildi. Yürüyüsün ardindan millet bahçesinde ikramlarda bulunuldu. Ayrica Hamur Belediyesinin kurdugu zipline düzenegi ile gençler, Hamur kanyonundan karsiya geçme firsati buldu.

Hamur Kaymakami Ali Yildirim yaptigi açiklamada, Cumhuriyet’in 100. yili kapsaminda ilçede çesitli etkinlikler gerçeklestirdiklerini belirterek, “Bu kapsamda ilk defa Hamur kanyonunda doga yürüyüsü düzenledik. Katki saglayan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Hamur Belediye Baskani Cezmi Ergül ise “Hamur ilçemiz sakli bir hazine. Bu hazinenin kesfi için bu tür çalismalarimiz devam edecek. Kaymakamimiz basta olmak üzere bütün emegi geçenlere ve katilimcilara tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA