Ilber Ortayli Açiklamasi 'Samsun'a Sehir Kütüphanesi Yapilmasi Çok Güzel Olacaktir'

SAMSUN – ‘Kültür ve Sanat Çalistayi’ kapsaminda kente gelen Tarihçi ve Yazar Prof.Dr. Ilber Ortayli Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’le yaptigi görüsmede, “Samsun çok güzel bir sehir. Sehir Kütüphanesi yapilmasi çok güzel olacaktir” dedi.

Ilber Ortayli Açiklamasi 'Samsun'a Sehir Kütüphanesi Yapilmasi Çok Güzel Olacaktir'
Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan “Türkiye Yüzyili’nda Kültür ve Sanatin Rotasi Samsun’da belirleniyor” mottosuyla düzenlenen ‘Kültür ve Sanat Çalistayi’na konusmaci olarak katilmak üzere kente gelen Tarihçi ve Yazar Prof.Dr. Ilber Ortayli, Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’i ziyaret etti. Prof.Dr. Ortayli ile makaminda görüsen Baskan Demir, ziyaretten dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret sirasinda Baskan Demir, kentte hayata geçirilen projeler ile kültür ve sanat alaninda yapilan çalismalarla ilgili bilgi verdi.

"Türkiye Yüzyili’nda öncü kent’

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kenti olan Samsun’un ‘Türkiye Yüzyili’nda öncü bir kent olmaya devam edecegini belirten Baskan Demir, “Türkiye’ye örnek olacak gelecegin sehrini kuruyoruz. Odagimiz insan, gayretimiz, hedefimiz net. ‘Öncü ve örnek sehir’ vizyonu dogrultusunda Son 4,5 yilda örnek nitelikte vizyon projeleri hayata geçirdik. Atakum ilçesinde yapimi devam eden yeni nesil Sehir Kütüphanesi en önem verdigimiz projelerden birisi. Yine Saathane ve Subasi Meydanlarinda gerçeklestirdigimiz dönüsüm projeleriyle birlikte buradaki tarihi dokuyu koruyup, alani kentin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline getiriyoruz. Kültür ve sanat alaninda Samsun Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi” dedi.



‘Samsun çok güzel bir sehir’

Samsun’u daha önce de ziyaret ettigini belirten Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. Ilber Ortayli ise “Samsun çok güzel bir sehir, daha bir kaç defa gelmistim. Genç nüfusun yogun oldugu bir sehir oldugunu söylediniz. Üniversite ögrencileri var. Bu kapsamda Sehir Kütüphanesi yapilmasi çok güzel olacaktir” diye konustu.

Prof.Dr. Ortayli, ayrica bilgi aldigi Saathane Meydani’nda gerçeklestirilen projenin de çok güzel oldugunu söyledi.

Ziyarette Baskan Demir, Prof.Dr. Ortayli’ya hediye takdim etti. Baskan Demir, daha sonra Prof.Dr. Ortayli ile birlikte Saathane Meydani’na giderek yapilan çalismalari yerinde anlatti.
Kaynak: İHA