Filistin Basbakani Istiyye Açiklamasi 'Israil'e Körü Körüne Destek Vermek, Öldürme Ruhsati Vermek Demek'

Filistin Basbakani Muhammed Istiyye, CNN’e verdigi röportajda, Hamas’in Israil’e yönelik düzenledigi Aksa Operasyonu’nu kinamayacagini belirterek, “Israil’e körü körüne destek vermek, öldürme ruhsati vermek demek” dedi.

Israil-Hamas çatismalarinda 14’üncü gün geride kalirken, Israil ordusu, ablukaya aldigi Gazze Seridi’nde yerlesim yerleri, hastane, cami ve kiliseleri vurmaya devam ediyor. Filistin Basbakani Muhammed Istiyye, CNN’e verdigi röportajda, 7 Ekim’de Hamas’in askeri kanadi Izzeddin el-Kassam Tugaylari tarafindan Israil’e yönelik düzenlenen Aksa Tufani Operasyonu’nu kinamayacagini belirterek, “Israil’e körü körüne destek vermek, öldürme ruhsati vermek demek. Umarim ABD bu yöne dogru gitmez” dedi.

Bati Seria bölgesinin baskenti Ramallah’ta konusan Istiyye, “Filistin’in hikayesi 7 Ekim’de baslamiyor. Filistin felaketi 75 yildir orada ve biz yüksek sesle agliyor ve açik bir sekilde çözüme ihtiyacimiz oldugunu haykiriyoruz” ifadelerini kullandi. Dünyaya seslenen Istiyye, “Ölmeyi hak etmeyen her sivilin her insanin öldürülmesi kinanmalidir. Bunu kinamaliyiz” dedi.

Israil’in intikam duygusu tasidigini belirten Istiyye, “Israil varolussal bir tehdit altinda degil. Bence Beyaz Saray, taraflara barisçil bir çözüm için çalisma çagrisi yapmali” seklinde konustu.

ABD Baskani Joe Biden ve ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’in Israil ziyaretlerine atifta bulunan Istiyye, “Israil’e Gazze saldirilarina devam etmesi için yesil isik yakildi” dedi.

Uluslararasi destegin saldirganliga degil barisa yönelik olmasi gerektigini vurgulayan Filistin Basbakani, “Ihtiyacimiz olan sey, Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin kolektif uluslararasi bir çabayla çatismalari sona erdirme ve çözüm bulma konusunda öncü olmasidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA