Alkollü Sürücü Hafriyat Kamyonuyla Dehset Saçti Açiklamasi 2 Polis Agir Yarali

Istanbul Anadolu Yakasi’nda polisin "dur" ihtarina uymayan hafriyat kamyonu Kurtköy’den Atasehir’e kadar birçok araca çarparak ilerledi. Kamyon, ekiplerce yakalanirken birçok araç hasar gördü, kamyon soförünün yasattigi faciada 2 polis agir yaralanirken, birçok vatandas da hafif sekilde yaralandi.

Alkollü Sürücü Hafriyat Kamyonuyla Dehset Saçti Açiklamasi 2 Polis Agir Yarali
Olay, saat 02.30 siralarinda Istanbul Anadolu Yakasi’nda yasandi. Iddiaya göre Sancaktepe’de alkollü bir sahis 34 GB 0044 plakali hafriyat kamyonunu çalarak saatte 150 km hizla ilerledi. Kamyonla tehlikeli bir sekilde ilerlendigini fark eden polis ekipleri hafriyat kamyonunun soförünü yakalamak için takip etmeye basladi.

Sürücü, takip edildigini fark edince önce Pendik sahile girdi. Hizini daha da arttiran kamyon soförü önüne gelen birçok araci ezerek kaçmaya devam etti. Kamyon sivil araçlara, ticari taksilere ve 2 farkli ilçede bulunan polis ekiplerinin araçlarina çarpti. Kazada polis ekiplerinden 2 memur agir yaralanarak ambulansla hastaneye götürüldü. Sivil araçlara ve birden fazla ticari taksiye de çarpan alkollü soför birçok kisinin yaralanmasina neden oldu. Çaldigi kamyon ile kaçmaya devam eden alkollü kamyon soförü Atasehir ilçesinde polis ekiplerinin yaptigi çalismayla yakalandi.

"Araç çok hizliydi göremedik"

Kamyonun çarptigi ticari taksinin soförü Serkan A, "Aracimiz seyir halindeyken yolcu da vardi. Hafriyat kamyonu aracimiza çarpti. Yaralimiz var. Araç çok hizliydi göremedik" dedi.

Yol çalismasi yapan belediye isçisi, "Biz çalisma esnasinda iki aracin arasindan geçti. Iki araca da vurdu gitti. Çok hizliydi" dedi.

Kaynak: İHA