Terör Eylemlerinin Merkezi Artik Spor Ve Egitim Merkezine Dönüsüyor

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafindan Özgürlük Mahallesinde bulunan ve Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligina tahsis edilen alana kazandirilacak ’Gençlik Merkezi’ insaati çalismalari devam ediyor. Daha önceleri terör eylemlerinin yapildigi, hayvan pazarlarinin kuruldugu meydan artik spor ve egitimle anilacak. Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, "Bu meydan artik bir spor kompleksine ve egitim merkezine dönüsmüs olacak" dedi.

Terör Eylemlerinin Merkezi Artik Spor Ve Egitim Merkezine Dönüsüyor
Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, belediye teknik personeli ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte, Özgürlük Mahallesi Tirmil Tepesi bölgesine kazandirilacak olan modern ’Gençlik ve Spor Merkezi’ projesinin devam eden insa çalismalarini yerinde inceleyip, yetkililerden bilgi aldi. Incelemenin ardindan açiklamalarda bulunan Baskan Gültak, bu bölgenin daha önce lastiklerin yakildigi, degisik farkli ve illegal eylemlerin gerçeklestirildigi bir meydan olarak anildigini belirterek, "Ayrica özellikle küçükbas hayvanlarin pazarliginin yapildigi, yetistirildigi sehrin tam ortasinda bir mekan, bir meydan düsünün. Burasi pislik içindeydi. Ayni zamanda hiç hijyenik degil. Insanlar buradan gelip adaklarini aliyor, hayvanlarini aliyor ve çok kötü bir görüntü. Yani sehrin içine giriyorsunuz, bir anda bir hayvan pazariyla ve hijyenik bir hayvan pazari da degil yani. Bu is de önemli, hayvancilik da önemli ama hijyenik bir ortam degil, çok kötü bir ortamda lastiklerin yakildigi, illegal eylemlerin yapildigi bir meydandi. Bugün ise burada Gençlik ve Spor Bakanligimizin tesvikleri ve Spor Toto Teskilatimizin destekleriyle 1 gençlik merkezi, 1 kapali spor salonu, 1000 kisilik kapasitesi olan bir futbol sahasi ve 1 tane de Milli Egitim Bakanligimiza tahsis edilmis ortaokul arazisinden bahsediyoruz. Yani burada 35 dönüm arazimiz vardi, bunlarin bir kismini Gençlik ve Spor Bakanligina bir kismini Milli Egitim Bakanligina tahsislerini yapip, bu projelerin de hayata geçmesini sagladik" dedi.



"Bu meydan artik bir spor kompleksine ve egitim merkezine dönüsmüs olacak"

Insaat çalismasinin hizla ilerledigini vurgulayan Gültak, "Insallah 2-3 ay sonra burada 1 gençlik merkezi ve 1 kapali spor salonuna ulasmis olacagiz. Ikinci etabinda da insallah dedigim futbol sahasiyla ve okul yapildiginda bu meydan artik bir spor kompleksine ve egitim merkezine dönüsmüs olacak. Bölgedeki gençlerin spor yaptigi, derslerini çalisabildigi, bölgedeki ailelerin ve kadinlarimizin sporlarini yapabilecekleri, aktivitelerini yapabilecekleri bir alan. Bölgedeki ortaokul ihtiyaci da giderilmis olacak. Basta Gençlik ve Spor Bakanimiz olmak üzere bu destekleri bize veren, bu hayal gibi gözüken projeleri hayata geçirmemizi saglayan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a da ayrica tesekkür etmek istiyorum. Gerçekten 5 yil önce pislik içinde olan, molozlarin döküldügü, geçildiginde görüntülerin çok kötü oldugu bir alanin bir anda modern bir sehre dönüstürdügümüzün de gururunu yasiyoruz. Özgürlük Mahallesine ve diger mahallelere aslinda sehrin ortasinda oldugu için yakisir bir kompleksi yakin bir tarihte açacagiz" seklinde konustu.



"Artik Akdeniz’in içinde baris, mutluluk var"

Ilçede eskiden birçok terör olayi oldugunu kaydeden Gültak, "Baris var artik sehrin içinde, Akdeniz’in içinde. Mutluluk var, refah seviyesi yükseldi. Yaptigimiz spor tesisleri, kültürel tesisler ve diger tesisler ile Akdeniz yasanabilir bir ilçe haline geldi. Bunu gelen yatirimcilardan da anliyoruz. Hizla Akdeniz artik yatirimci aliyor ve Türkiye’de ilk 100’e giren firmalarin CEO’lari ve sahipleri yavas yavas bizi ziyaret etmeye basladi.

Bu da sehirdeki güven ortaminin ne kadar önemli oldugunu gösteriyor. Bu yaptigimiz tesisler de bunlarin kalici olmasini sagliyor. Artik birileri buraya geldiginde futbol oynayacak, güres yapacak, tenis oynayacak, yüzme oynayacak veya gençlik merkezinde ders çalisip kendi hayalleri olan üniversiteleri, fakülteleri kazanmak için zaman geçirecegi alanlar olacak. Bölgenin kadinlari, hanimefendiler de bunun etrafindaki yürüyüs yollarinda yürüyüs yaparak sagliklari için spor yapacaklar. Dolayisiyla bunlar bir hayaldi. Özellikle Tirmil Tepesi dediginizde hayalin ötesiydi. Ama bunlarin hepsi gerçeklesiyor. Yapilan sportif ve kültürel hizmetler de kalici oluyor, barisin da kalici olmasini sagliyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA