Refah Sinir Kapisi'ndan Geçen Yardimlar BM Tarafindan Denetlenecek

Gazze Seridi’ne insani yardimlarin ulastirilacagi Refah Sinir Kapisi’ndan geçen yardimlar Birlesmis Milletler (BM) tarafindan denetlenecek ve Refah Sinir Kapisi’nda göndere BM bayragi çekilecek.

Refah Sinir Kapisi'ndan Geçen Yardimlar BM Tarafindan Denetlenecek
Gazze Seridi’nin Misir’a açilan tek kapisi olan Refah Sinir Kapisi’nin yarin açilmasi beklenirken, sinir kapisina Israil’in hava saldirilarina karsi koruma saglamak amaciyla göndere BM bayragi çekilecek. Misirli bir yetkili ve Avrupali bir diplomat basina yaptigi açiklamada, Gazze Seridi’ne insani yardimlarin ulastirilacagi Refah Sinir Kapisi’ndan geçen yardimlarin BM tarafindan denetlenecegini aktararak, yardimlarin sivillere verilmesi ve silahli gruplar tarafindan kullanilmamasi için Misir ve Filistin Kizilayi’nin denetlemeye yardim edecegini ifade etti.

Misirli yetkili ayrica, yakit sikintisinin çok sayida hastanenin kapatmasina neden oldugunu dikkat çekerek, Gazze Seridi’ne yakit girisi konusunda da Israil ile müzakerelerin devam ettigini söyledi.



DSÖ yardimlari hazir

Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptigi açiklamada, "Kamyonlarimiz yüklendi ve yola çikmaya hazir" ifadelerini kullanarak, yardimlarin yarin teslim edilmesinin umdugunu belirtmisti.

Refah Sinir Kapisi’nin yarin açilmasi bekleniyor

Gazze Seridi’nin Misir’a açilan tek kapisi olan Refah Sinir Kapisi’nin yarin açilmasi bekleniyor. Misir basinin Misirli yetkililere dayandirdigi haberlerde, Gazze Seridi’ne insani yardimin ulastirilmasi için yarin sabah Refah Sinir Kapisi’nin açilacagi aktarilmis, sinirin saat kaçta açilacagi belirtilmisti.

ABD Baskani Joe Biden, dün Israil’den ABD’ye döndügü sirada uçakta yaptigi açiklamada, Misir Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi ile Refah Sinir Kapisi’nin açilmasi ve Gazze’ye insani yardim tasiyan yaklasik 20 kamyonun geçisine izin verilmesi konusunda anlasmaya varildigini duyurmustu.
Kaynak: İHA