(Özel) Zeytinyagini Hiç Böyle Tatmadiniz

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde iki kadin girisimci gerçeklestirdikleri projeyi hayata geçirerek, Ayvalik’in zeytinleri ile Finike’nin portakallarini bir araya getirip, portakalli zeytinyagi ürettiler.

(Özel) Zeytinyagini Hiç Böyle Tatmadiniz
Ayvalik’in özenle toplanan zeytinleri ile Finike’nin portakallari Ayvalik’ta iki kadin girisimcinin çalismasi ile bir araya geldi. Toplanan zeytinler tarladan fabrikaya getirilerek burada Finike’den taze olarak getirilen portakallar ile eziliyor. Ezilen zeytinler ve portakallar sikim makinesinden geçirilerek portakalli zeytinyagi üretimi yapilmis oluyor. Üretim sirasinda aroma ve tatlandiricilar kullanilmiyor. Portakal meyvesi ile zeytin bir araya getirilerek zeytinyaginda farkli bir lezzet sevenlerine sunuluyor. Sinirli miktarda üretilen portakalli zeytinyagi özellikle gurme menülerde, salatalarda, lezzette farkli lezzet ve rayiha arayanlarin ilgi odagi olarak nitelendiriliyor.

Portakalli zeytinyaginin üreticilerinden Emine Sucu, "Portakalli zeytinyaginin tanitimi için burada buluyoruz. Merve hanim ile birlikte yaptigimiz çalisma için çok mutluyum. Bu iki girisimci kadinin ortak bir çalismasi. Ortak bir çalisma olarak ortaya çikti. Ikimiz böyle bir projeye imza attik. Güzel bir dostluk ile baslayan çalisma sonucunda portakalli zeytinyagi dogdu" dedi.

Portakalli zeytinyaginin üreticilerinden Merve Avci ise, "Finike’den getirdigimiz portakallari zeytin ile birlikte siktik ve portakalli zeytinyagi elde ettik. Biz bunu sinirli miktarda ürettik. Bu ürün daha çok keyif için olsun. Misafirlerimize de o sekilde anlatiyoruz. Belki bir kizarmis ekmek ile birlikte olabilir. Salatalarda kullanilabilir. Soslarda kullanilabilir. Bu ürün bizim için çok kiymetli. Onun için de sinirli miktarda ürettik biz bu ürünü. Biz aroma kullanmiyoruz hiçbir sekilde. Bu ürün Finike’den gelen portakallar ile birlikte sikildi. Bu bizim için çok kiymetli" diye konustu.

Kaynak: İHA