Osmaniye'de 19 Mahallede Numaralandirma Çalismasi Tamamlandi

Osmaniye Belediyesi tarafindan sürdürülen çalismalar çerçevesinde, 19 mahallede cadde, sokak ve kapi numaralari yenileme islemleri tamamlandi.

Osmaniye'de 19 Mahallede Numaralandirma Çalismasi Tamamlandi
Osmaniye Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü’ne bagli numarataj birimi, adres ve numaralandirma yönetmeligine uygun olarak 38 mahallede cadde, sokak ve kapi numaralarinin yeniden düzenlenmesi için baslattigi çalismalarini sürdürüyor. Vatandaslarin ikametlerine gelen kargo, evrak ve benzeri belgelerin adrese teslim edilememesinden kaynakli sorunlarin ortadan kaldirilmasi amaciyla baslatilan çalismalar 19 mahallede tamamlandi.

Ulusal adres veri tabaninda kurumlarin adres bilesenlerinde tespit ettikleri hatalari inceleyip giderilmesini saglayan Osmaniye Belediyesi, kurumlar ve muhtarlar is birligi ile mahalle haritalarini ve krokilerini hazirliyor. Bu çerçevede yürütülen numarataj çalismalariyla ilgili konusan Yeni Mahalle Muhtari Ahmet Çevik, “Adres güncellemelerinden dolayi mahallemize gelen posta ve kargo çalisanlari teslimat sirasinda zorluk çekiyorlardi. Yapilan numarataj çalismasi ile bu sorun ortadan kalkmis oldu" dedi.

Cadde ve sokak isimleri ile kapi numaralarinin yazili oldugu levhalarin basim islemleri yine Osmaniye Belediye personellerince kurum bünyesinde kurulan lazerli baski makinesiyle hazirlandigi kaydedildi.
Kaynak: İHA