Kütahya'da Azerbaycan Parki Yenilendi

Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, 18 Ekim Azerbaycan’in Bagimsizlik Günü’nde açilisini gerçeklestirdigi Azerbaycan Parki’nin açilisinda, “1 milyon 207 bin metrekare olan yesil alan miktarini 2 milyon 750 bin metrekareye çikararak kisi basina düsen yesil alan miktarini 11 metrekareye yani dünya standartlarinin üzerine çikarttik” dedi.

Kütahya'da Azerbaycan Parki Yenilendi
Kütahya Belediyesi, Azerbaycan Parki’ndaki yenileme çalismalarini tamamlayarak Azerbaycan’in Bagimsizlik Günü’nde açilisini gerçeklestirdi.

Açilista konusan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Anlamli bir günde yine anlamli bir açilis için birlikteyiz. Yüklenici firmamizdan belediyemizin tüm çalisanlarina kadar bugüne gelmemize vesile olan, emek veren tüm kardeslerime ayri ayri tesekkür ediyorum. Burasi çok önemli bir yer. Bu alanin Cumhuriyetimizin 100. yilinda ülkemize, sehrimize yakisan bir parka dönüsmesi gerekiyordu. Sükürler olsun bugün o hale geldi ve açiyoruz. Büyük Zafer’in 100. yilinda 30 Agustos 2022 tarihinde Türkiye’nin en büyük meydanini bu sehre kazandirmanin onurunu hep birlikte yasadik. Meydan ortaya çikinca arkadaslarimiz buranin da elden geçirilmesi gerektigini, geçmiste park olarak görünmesine ragmen maalesef kaçak ve ruhsatsiz olarak yapilmis kafeteryanin da yikilarak bu sehre uygun, nizami hale getirilmesi yönünde kararimizi aldik. Orayi yiktik. Ardindan yerel medyamiz arkasindan hakli olarak ‘Burayi belediye geçen dönem yapti, kendi yaptigini niye yikarak kamu zararina yol açiyor’ yönünde çok akilli birinin agzindan haber yapti. Bu haberi yaptiktan sonra telefon açip da ‘Sayin baskanim buna bir cevabiniz yok mu?’ diye soran olmadi, cevabimiz bugün. Belediye Baskani, kaçak yapilmis ruhsatsiz binayi kendi binasi da olsa yikar. Yikmazsa suç islemis olur. Kamu yarari budur. Geçmiste, 10 yil önce, 7 yil önce buraya belediye niye kaçak yapi yapiyor diye sesini çikaramayanlar kaçak yapi yikilinca nemalanma pesine düstüler. Milletimiz kendine ayrilmis park alanini korumak, oraya belediyemiz tarafindan yapilacak en iyi hizmeti isteme hakkina sahiptir. Biz milletin emanetini koruyoruz. Burada, o yikilan kafeteryada birçok ailenin yuvasinin dagildigini, canlarin kurban edildigini yok sayamayiz. Uyusturucu pazarlanan, gayrimesru islerin yapilmasina müsait olan bir alanda belediyenin ruhsatsiz binasinin devamini saglamak bu ülkeye, bu aziz millete ve bu kutsal sehre haksizliktir. Öncelikle bunu sizlerle paylasmak isterim. Biz, nizami çalismak zorundayiz. Vatandas nasil bir metre kaçak balkon yaptiginda mühürleyip yikiyorsak bunu yapan kamu kurumu veya belediyenin kendisi de olsa kaçak yapamayiz, yaptiramayiz, müsaade edemeyiz. Kaçak bina yikilmistir, vatandasimizin hizmetine yesil alan olarak sunulmustur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA