Karisini 'Gaipten Sesler Duydum' Diyerek Öldüren Kocanin Akil Sagligi Yerinde Çikti

Denizli’de 18 yasindaki karisi Elif Irmak’i ’gaipten sesler duydugu için öldürdügünü’ iddia eden ve hakkinda müebbet hapis cezasi talep edilen katil kocanin, akil ve ruh sagliginin yerinde oldugu belirlendi.

Karisini 'Gaipten Sesler Duydum' Diyerek Öldüren Kocanin Akil Sagligi Yerinde Çikti


Pamukkale ilçesine bagli Pinarkent Mahallesi 144. Sokak’ta 30 Kasim 2022 tarihinde yasanan olayda; esi Elif Irmak (18) ile ‘kürtaj yaptirdigi’ iddiasiyla tartisan Ahmet Emre Irmak (24), kavgayi ayirmaya çalisan babasi Hikmet Irmak’i bacagindan biçakladi. Anne ve babasinin tüm çabalarina ragmen engel olamadigi Ahmet Emre Irmak, daha sonra saçindan sürüyerek evden çikarip 100 metre ilerideki bos bir araziye götürdügü karisini karin, gögüs ve bogazindan biçaklayarak öldürdü. Vahsi cinayetin ardindan evine dönen koca, suç aletiyle birlikte jandarma ekiplerine teslim oldu.

Hamile olmadigi anlasilan Elif Irmak’i öldürdügü iddiasiyla tutuklanan Ahmet Emre Irmak hakkinda ’Kadina karsi kasten öldürme’, ’Üst soya karsi silahla kemik kirigina neden olacak sekilde kasten yaralama’ ve ’Esini kasten öldürmek’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle Denizli 5. Agir Ceza Mahkemesi’nde dava açildi.

Sanik, geçen Temmuz ayindaki görülen davanin ikinci durusmasinda "Gaipten sesler duydum. Tartisma çikar düsüncesiyle, mutfaktan aldigim biçagi belime soktum. Saçindan ve kolundan tutup sürükledim. 100 metre gittikten sonra kayinvalidemin sesini duydum. ’Onu nereye götürüyorsun. Onun sevdigi var, O’nu sevdigine verecegim’ diye gaipten sesler duydum. Esimin karnina ve beline biçagi salladim. 4 sefer biçak darbesi vurdum" seklinde ifade verdi. Mahkeme heyeti, sanik Irmak’in akli dengesinin yerinde olup olmadiginin arastirilmasi için Manisa Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi’ne sevkine karar verdi.

Mahkemenin Eylül ayinda görülen üçüncü durusmasinda ise Manisa Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi’ne sevk edilen sanik hakkinda hekimlerin tani koyamadigi, bu nedenle 1 ay gözetim altinda tutulmasi gerektigini bildiren ön rapor okundu. 1 Eylül’de hastaneye yatirilan saniga iliskin ön raporda, yatarak tedavi edildigi, hakkinda rapor düzenlenebilmesi için 3 hafta ek gözlem süresine ihtiyaç duyuldugu bildirildi.



Akil sagligi yerinde çikti

Sanik hakkinda verilen ek gözlem süresinin dolmasinin ardindan hastanenin hazirladigi rapor tamamlandi. Saglik kurulu, esini ‘gaipten sesler duydum’ diyerek öldüren cinayet zanlisinin ‘cezai ehliyetinin tam’ olduguna karar verdi. “Olay ile sanigin ruhsal durumu arasinda illiyet bagi bulunmamaktadir. Bu fiile karsi ceza sorumlulugu tamdir” seklinde oy birligiyle karar verilen raporun ardindan, 14 Kasim’da görülecek durusmada sanik hakkinda kararin açiklanmasinin beklendigi ögrenildi.
Kaynak: İHA