Ingiltere Basbakani Sunak Suudi Arabistan'da

Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, Israil’in ardindan Suudi Arabistan’i ziyaret etti.

Ingiltere Basbakani Sunak Suudi Arabistan'da
Israil’e destek ziyareti gerçeklestiren Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, temaslarinin ardindan Suudi Arabistan’a geldi. Sunak yaptigi açiklamada, “Uluslararasi toplum olarak Hamas’in saldirisinin Gazze’deki korkunç insani krize yol açmasina izin vermemeliyiz. Bölgesel istikrari saglamak ve tehlikeli bir tirmanisi önlemek için birlikte çalisacagiz” dedi.

Sunak, baskent Riyad’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. Görüsmede, Selman’in Sunak’a, Suudi Arabistan’in Gazze Seridi’ndeki sivillerin hedef alinmasini "igrenç bir suç ve vahsi bir saldiri" olarak gördügünü vurguladigi aktarildi.

Ingiltere Basbakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Liderler, son iki hafta içinde Israil ve Gazze’de masum can kayiplarinin korkunç oldugu konusunda hemfikirdi. Bölgede daha fazla gerilimin yasanmamasi gerektiginin altini çizdiler ve eylemleri koordine etme konusunda anlastilar” denildi.

Liderlerin hayati önem tasiyan su, gida ve ilaci içiren insani yardimlarin Gazze Seridi’ne erisiminin acil oldugu konusunda mutabakata vardigi belirtilen açiklamada, “Basbakan, Veliaht Prensi hem simdi hem de uzun vadede istikrari desteklemek için Suudi Arabistan’in bölgedeki liderligini kullanmaya tesvik etti” denildi.
Kaynak: İHA