Hali Ihracatçilarinin Yeni Hedefi Uzak Ülke Pazarlari

Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi 21-29 Ekim 2023 tarihleri arasinda düzenleyecegi Sektörel Ticaret Heyetiyle Malezya ve Avusturalya’da pazar arayislarini sürdürecek. Sürdürülebilir ihracat için bütün pazarlarda etkinliklerini arttirmaya çalistiklarini ifade eden GAHIB Baskani, uzak ülkeler hedefiyle gerçeklestirecekleri Sektörel Ticaret Heyetinin olumlu sonuçlar elde edecegini sözlerine ekledi.

Hali Ihracatçilarinin Yeni Hedefi Uzak Ülke Pazarlari
Dünya hali üretiminin lideri konumunda bulunan Güneydogulu hali ihracatçilari sürdürülebilir ihracat için yeni pazar arayislarini bu kez de uzak ülkelerde sürdürüyor. Ticaret Bakanliginin destegiyle Malezya-Avusturalya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi 21-29 Ekim 2023 tarihleri arasinda Malezya ve Avustralya’da gerçeklestirilecek organizasyonla üyelerini bu ülkelerdeki hali ithalatçilariyla bulusturacak.

Heyetin 21 Ekim 2023 cumartesi günü Gaziantep’ten hareket ederek Malezya’ya gidecegini ifade eden Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Zeynal Abidin Kaplan, “Sürdürülebilir ihracat için pazar çesitliligi sart. Dünyanin birçok ülkesine hali ihracatini basariyla gerçeklestiren birligimiz üyelerinin uzak pazarlarda da etkin olabilmesi ve yeni pazarlar bulunmasi için yürüttügümüz çalismalar kapsaminda Ticaret Bakanligimizin da destegiyle 21-29 Ekim 2023 tarihleri arasinda Malezya- Avusturalya çerçeveli bir Sektörel Ticaret Heyeti düzenliyoruz. Üyelerimizden olusan heyetimiz hafta sonu Malezya’ya hareket ederek buradaki hali ithalatçilariyla bir araya gelerek ikili görüsmeler gerçeklestirerek 2024 hali koleksiyonlarinin tanitimini yapacak. Ardindan Avusturalya’nin Sydney kentine hareket ederek burada da yine ülkenin hali ithalatçilariyla bir araya gelecegiz. Heyetimiz gerek Malezya gerekse Avusturalya’da nihai tüketicilerin taleplerini de tespit edebilmek için incelemelerde bulunacak. Malezya-Avusturalya Sektörel Ticaret heyetimizin basarili geçecegine inaniyoruz” diye konustu.

Hafta sonu Gaziantep’ten hareket ederek Malezya ve Avusturalya’ya gidecek olan heyetin 29 Ekim tarihinde yurda dönecegi de ögrenildi.
Kaynak: İHA