Hakkari'deki Marketlerde Etiket Denetimi Yapildi

Hakkari Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, vatandaslarin daha rahat ve güvenilir bir ortamda alisverislerini yapabilmeleri için denetimlerini siklastirdi.

Hakkari'deki Marketlerde Etiket Denetimi Yapildi
Zabita Müdürlügü ekipleri, marketlerde rutin olarak yaptigi etiket kontrollerini siklastirarak; hijyenik sartlar, fiyat etiketleri, raf düzeni ve satilan ürünlerin son kullanma tarihini denetlemeye devam ediyor. Zincir marketlerde ve yerel marketlerde kuru gida, manav, kasap ve içecek reyonlarinda etiket denetimi yapan ekipler, son kullanma tarihi geçmis ürünlerin tespiti halinde ise yasal islem gerçeklestiriyor.

6502 sayili tüketicinin korunmasi hakkinda kanuna iliskin bilgi veren ekipler, fiyat etiketlerini tüketicilerin görebilecegi yerlerde bulunmasinin zorunlu oldugunu vurgulayarak esnafa uyarilarda bulunurken, tekrari halinde cezai islem gerçeklestiriyor. Zabita Müdürlügü yetkilileri, “Hakkari’de bulunan yerel marketlerin denetimi titizlikle gerçeklestirilmistir. Ürünlerin son kullanma tarihlerine bakilmistir, genel temizlige dikkat edilmistir, gerekli tüm uyarilar yapilmistir. Ayrica çesitli is yerlerinin ruhsat kontrolleri yapilarak, ruhsat almalari için süre verilmistir. Denetimlerimiz devam etmektedir” denildi.
Kaynak: İHA