EBYÜ Tarafindan Düzenlen Cumhuriyet'in 100. Yil Etkinlikleri TBMM'de Devam Etti

Cumhuriyetin 100. yili çerçevesinde Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi tarafindan düzenlenen etkinlikler, 12. gününde Türkiye Büyük Millet Meclisine tasindi.

EBYÜ Tarafindan Düzenlen Cumhuriyet'in 100. Yil Etkinlikleri TBMM'de Devam Etti
Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Islam Tarihi ve Sanatlari Bölümü, Türk Islam Edebiyati Anabilim Dali Dr. Ögretim Üyesi Tahir Erdogan Sahin tarafindan Cumhuriyet’in 100. yili dahilinde hazirlanan ve Erzincan ilini her yönüyle tanitmayi amaçlayan 24 ciltlik Erzincan Külliyati e- kitap tanitim etkinligi Türkiye Büyük Millet Meclis’i Kütüphanesi’nde düzenlendi.

Cumhuriyet’in 100. yili vesilesiyle Erzincan ilini her yönüyle ele alan e-kitabin tanitimina Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydogdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, külliyatin editörü Dr. Ögretim Üyesi Tahir Erdogan Sahin ile çok sayida milletvekili katildi.

24 cilt ve 12 bin sayfadan olusan eserin tamamlandigini dile getiren Milletvekili Karaman, Erzincan’i her yönüyle ele alan bu külliyatin çok degerli bir çalisma oldugunu dile getirerek, tanitim etkinligine katilan herkese tesekkürlerini iletti.

Külliyat ile ilgili konusan Erzincan Valisi Aydogdu, hazirlanan külliyatin hem Türk tarihine hem de Erzincan tarihine önemli bir deger kattigini ifade etti.

EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akin Levent ise konusmasina Dr. Ögretim Üyesi Tahir Erdogan Sahin hakkin bilgi vererek basladi.

Tamamlan külliyat hakkinda konusmasina devam eden Rektör Levent, “Erzincan’in tarihi, kültürü ve ekonomisi basta olmak üzere birçok farkli konuyu detayli bir sekilde ele alan Erzincan Külliyatinin ilimize ve ülkemize önemli bir katki sunacaktir” seklinde konustu.

Rektör Levent son olarak; e-kitabin hazirlanmasinda emegi geçenleri ve ilgili kurumlari tebrik ederek, Cumhuriyet’in 100. yili vesilesiyle gerçeklestirilen bu çalismanin, ilin kültürel mirasina ve gelecek nesillere aktarilmasina katki saglayacagini ifade etti.

Programin devaminda Dr. Ögretim Üyesi Tahir Erdogan Sahin ise editörü oldugu Erzincan Külliyati ve ciltlerin içerigi hakkinda katilimcilara bilgi verdi. Etkinlik sirasinda katilimcilara Erzincan’in yöresel ürünlerinden tulum peyniri, lavas ve Cimin Üzümü ikraminda da bulunuldu.
Kaynak: İHA