Baskan Pekmezci Açiklamasi 'Muhtarlarimiz, Bulundugu Mahallede Veya Köyde Devletimizin Tüm Kurumlarini Temsil Etmekte'

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayisiyla bir mesaj yayinlayarak, “Muhtarlarimiz, bulundugu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarini temsil etmekte ve halkimiz ile devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi görmektedir” dedi.

Baskan Pekmezci Açiklamasi 'Muhtarlarimiz, Bulundugu Mahallede Veya Köyde Devletimizin Tüm Kurumlarini Temsil Etmekte'
Baskan Pekmezci yayinladigi mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Muhtarlik müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatimizin önemli yapi taslarindan olup yerel demokrasinin en eski örnegini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciligi oldugu asikârdir. Muhtarlarimiz, bulundugu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarini temsil etmekte ve halkimiz ile devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi görmektedir.

Yönetim anlayisimizda, vatandaslarimizin devletimize ihtiyaç duydugunda çalacaklari ilk kapinin muhtarliklarimiz oldugu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadir. Günümüzde kendini yenileyen kurumlarin basinda gelen muhtarlik en ücra yerlesim yerine bile çagdas kamu yönetimi anlayisini tasiyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkinin her zaman yaninda ve hizmetindedir.

Bu vesile ile vatandaslarimizin kamu ve yerel yönetimlerce gerçeklestirilen hizmetlerle bulusmasi, insanimizin mutlu ve huzurlu bir yasam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasinda önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarimizin “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, saglik ve mutluluklar diliyorum.”
Kaynak: İHA