15. Yil Kurulus Etkinliklerinin 3. Günü, Tarihsel Miraslar Temasiyla Tamamlandi

15. yil kurulus etkinlikleri ile geleneksel kültür zenginligini modern sonrasi zamanlara tasimayi amaçlayan Bayburt Üniversitesi, 3. gün etkinliklerinin genel temasi olarak tarihsel mirasi vurguladi. Geleneksel Atli Spor Gösterisi ve 6. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ödül Töreni, günün öne çikan etkinlikleri olurken diger önemli etkinlik ise, Burak Sezen’in sunumuyla ikincisi düzenlenen BAYÜ Çocuk Senligiydi.

15. Yil Kurulus Etkinliklerinin 3. Günü, Tarihsel Miraslar Temasiyla Tamamlandi
Türkiye Geleneksel Atli Spor Dallari Federasyonu destekleriyle gerçeklesen Geleneksel Atli Spor Gösterisi, katilimcilarini "Atalarimizla ayni yerde; tarihin sirtinda, at üstünde" mesaji etrafinda topladi. Geleneksel atli cirit müsabakasiyla baslayan gösteri, binlerce yildir oynanan cirit sporunun farkli versiyonlarini içerdi. At üstündeki maharetleriyle ata binmenin bir Türk gelenegi oldugunu kanitlayan sporcular, artistik hareketleriyle izleyicilerden alkis aldi. Cirit müsabakalari sonunda, birçogu ilk kez olmak üzere etkinlige katilan tüm personel ve ögrenciler, ata binmeyi tecrübe etti. Binicilik geleneginin giderek azaldigi bir çagda genç nesillere tarihsel mirasi anlatmanin yolu olan deneyim etkilesiminin etkisini gözlemlediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "At sirtinda diyarlar asan nesillerin torunlari olarak 15. yilimizi, Geleneksel Atli Spor Gösterisiyle anlamli kildik. Bizleri zamanin derinlerine çagiran atli cirit müsabakalarinin ardindan, sahadaki tüm personelimiz ve ögrencilerimiz, bu tarihî deneyimi bizzat yasadilar." dedi.

Geleneksel Atli Spor Gösterisinin ardindan 7. BAYÜ Çocuk Senliginin ikinci etkinligi için Fuat Sezgin Konferans Salonunda toplanan aileler ve çocuklar, Burak Sezen’in sunumuyla yine unutulmaz anilar biriktirdiler. Çocuk Senliginin bir degerler egitimi boyutu içerdigini dile getiren Rektör Türkmen, "15. Yil Kurulus Etkinlikleri kapsaminda düzenledigimiz BAYÜ Çocuk Senliginin ikincisinde bayraklar yine, gelecegimiz olan çocuklara miras birakacagimiz degerlerin, inancin ve umudun sembolleri olarak simsiki tutuldu ve coskuyla dalgalandi." ifadelerini kullandi.

Günün sonunda, Bayburt Üniversitesinin geleneksellesen 6. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ödül Töreni gerçeklesti

15. yil kurulus etkinliklerinin dördüncü gününde, Türk Dünyasindan saygin paydaslarin katilimlariyla Haydar Aliyev anisina düzenlenen 5. Uluslararasi Sosyal Bilimler Sempozyumu açilis töreni, Çiftçi Bulusmalari Paneli-2, Yöresel Yemek Yarismasi ve BAYÜ Hali Saha Futbol Turnuvasi elemeleri gerçeklesecek.
Kaynak: İHA