Emetliler Filistin Için Yürüdü

Kütahya’nin Emet ilçesinde Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilari sonucunda hayatini kaybeden Filistinliler için giyabi cenaze namazi kilindi, yürüyüs gerçeklestirildi.

Emetliler Filistin Için Yürüdü
Emet Babuk Bey Merkez Çarsi Camiinde ögle namazinin ardindan kilinan giyabi cenaze namazindan sonra, aksam saatlerinde yüzlerce kisi Hükümet Meydani’nda bir araya geldi.

Filistin’e destek amaciyla Emet Ilçe Müftülügü Gençlik Koordinatörlügü önderliginde düzenlenen yürüyüse Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, AK Parti Ilçe Baskani Ali Ceyhan, CHP Ilçe Baskani Musa Inci, Saadet Partisi Ilçe Baskani Mehmet Hamamci, Gelecek Partisi Ilçe Baskani Ismail Akay, sivil toplum kuruluslari ve odalarin baskanlari ve partililer katildi.

Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklariyla Emet Hükümet Meydani’ndan baslayan yürüyüs, Israil’i kinayan sloganlar ve tekbirler esliginde devam etti.

Filistin halkinin mazlum ve masum oldugunu vurgulayan Emet Ilçe Müftülügü Gençlik Koordinatörü Süleyman Aydin, "Filistin, ümmetin kanayan yarasi, vazgeçilmez hayalidir. Bizler, bu deger biçilemez topraklari, peygamberlerin besigi olarak kabul edilen yurdu, bu necip Türk milletinin evlatlari olarak sahipleniyoruz. Masum bebeklerin, acili annelerin, vatan ugruna sehit düsmüs gençlerin yasadigi, her evden sehit çikan bu topraklarin gerçek sahipleri olan Filistinli kardeslerimizin yanindayiz. Mazlumun yaninda yer alarak, kardeslik yürüyüsümüze katilan herkese tesekkür ederiz" dedi.

Program sonunda Filistin için dua edildi.
Kaynak: İHA