BAYÜ Çocuk Senligi, Futbol Turnuvasi Elemeleri Ile Ses Yarismasi Elemeleriyle Tamamlandi

Bilim, kültür, sanat ve spor ana temalarinda planlanan 15. yil kurulus etkinliklerinin ikinci günü, özel gereksinimli çocuklarla bütünlesmeyi hedefleyen "Özel Olimpiyatlar Türkiye Minik Sporcular" projesi, Burak Sezen’in sundugu 7. BAYÜ çocuk senligi, futbol turnuvasi elemeleri ile BAYÜ ses yarismasi elemeleriyle tamamlandi.

BAYÜ Çocuk Senligi, Futbol Turnuvasi Elemeleri Ile Ses Yarismasi Elemeleriyle Tamamlandi
15. yil kurulus etkinliklerinin ikinci günü, TÖSSED destekli "Özel Olimpiyatlar Türkiye Minik Sporcular" proje etkinligiyle basladi.

Özel gereksinimli çocuklari sporun gücüyle toplumsallastirmak ve toplumla bütünlestirmek amaciyla hazirlanan proje etkinlikleri kapsaminda Busenaz Sürmeneli Spor Salonunda bir araya gelen çocuklar, gönüllerince eglendi ve spor oyunlari oynadi. Çocuklara adanan etkinligin ardindan açiklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Biz özeliz, çünkü 15 yildir özel insanlarla birlikteyiz. 15. yil kurulus etkinlikleri çerçevesinde TÖSSED destekleriyle düzenledigimiz "Özel Olimpiyatlar Türkiye Minik Sporcular" etkinliginde, hepimizin "özel gereksinimi" olan mutlulugu doyasiya paylastik." dedi.

Günün ikinci etkinligi, ünlü çocuk programcisi Burak Sezen’in sundugu 7. BAYÜ çocuk senligiydi. Fuat Sezgin Konferans Salonunda bulusan çocuklar, Cumhuriyetin 100. yilina özel bayrak konseptiyle senlik coskusuna katildilar. Çesitli oyunlarin oynandigi program sonunda ellerindeki bayraklarla sahneye çikan çocuklar, hep bir agizdan çocuk sarkilarini söylediler. Ikincisi 18 Ekim’de gerçeklesecek olan Çocuk Senligini yorumlayan Rektör Türkmen, "Eger bir yerde mutluluk söz konusu olacaksa, çocuklardan ilham almak gerekir. 15. yil coskusunu, Burak Sezen’in sundugu 7. BAYÜ çocuk senliginde çocuklarimizla paylastik ki onu tam anlamiyla hissedelim. Cumhuriyetimizin gelecegi olan Türkiye Yüzyili vizyonu sayesinde tüm mefkure ve degerlerimiz, minik ellerde inançla tutulan bayraklar gibi hep yüksekte olacak." ifadelerini kullandi.

15. yil kurulus etkinliklerinin ilk gününde baslayan BAYÜ ses yarismasi elemeleri ikinci günde de devam ederken, Avrupa turu ödülü için yarisan ögrenciler birçok geleneksel türküyü özgün yorumlarla icra etti.

Günün son etkinliginde ise, BAYÜ hali saha futbol turnuvasi elemeleri start aldi. Ögrenci takimlari arasindaki grup mücadelelerine sahne olan elemeler, önümüzdeki günlerde gerçeklesecek olan final müsabakalarina kadar kiyasiya rekabetle devam edecek.

15. yil etkinliklerinin üçüncü günü, ögrencilerin geleneksel binicilik ve cirit kültürünü tecrübe edecegi Geleneksel Atli Spor Gösterisi, Erzurum Büyüksehir Belediyesi Tiyatro Oyunu ve geleneksellesen 6. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ödülleri ile devam edecek. 6. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ödüllerinin önemine dikkat çeken Rektör Türkmen, "Ülkemizin Dede Korkut’tan bu yana nesilden nesile aktarilarak gelen deger mirasina yeni degerler katan önemli sahsiyetlerini taltif etmeyi kurumsal bir sorumluluk ve gelenege dönüstürdük. Bu yil, geçtigimiz yillarda oldugu gibi tarihe mâl olmus isimler, Dede Korkut ismiyle özdeslesecek." açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA