Sultangazi'de 4. Kastamonu Tanitim Günleri Programi Düzenlendi

Sultangazi Belediyesi tarafindan düzenlenen “4. Sultangazi Kastamonu Tanitim Günleri” basladi. Kastamonu yiyeceklerini, müziklerini, kültürünü tanitmayi amaçlayan etkinlige Sultangazili vatandaslarin ilgisi yogundu.

Sultangazi'de 4. Kastamonu Tanitim Günleri Programi Düzenlendi
Sultangazi Belediyesi ve Kastamonulular Dayanisma Dernegi tarafindan 4’üncüsü düzenlenen “Sultangazi Kastamonu Tanitim Günleri” etkinligi basladi.

Ugur Mumcu Mahallesi’ndeki etkinlik alaninda gerçeklesen programa Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, Sultangazi Kaymakami Mahmut Kasikçi ve Kastamonulular Dayanisma Dernegi Baskani Remzi Sen ile beraber birçok davetli ve Sultangazili vatandaslar katildi.

Program öncesi Baskan Abdurrahman Dursun, Kastamonu iline ait ürünleri tanitan stantlari dolasti. Konusmalar öncesi Kastamonu ile ilgili tanitim filmi izlenirken program kurdele kesim töreni ile son buldu. Kastamonu yiyeceklerini, müziklerini, kültürlerini tanitmayi amaçlayan etkinlige ise Sultangazili vatandaslarin ilgisi yogundu.

“Sultangazi’de memleket günleri huzurla mutlulukla devam ediyor”

Etkinlikte konusan Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, “Sultangazi’de memleket günleri huzurla mutlulukla devam ediyor. Bugün de Kastamonulularla bir aradayiz. Vatanina, milletine, devletine bagli Sehit Serife Baci’nin torunlari ile bir aradayiz. Geçen hafta Malatya Günleri ile baslamistik. Simdi Kastamonu günleri ile Memleket Günleri devam ediyor. Insallah 15 Ocaga kadar her hafta memleket günlerine devam edecegiz. Sultangazi’de 81 vilayetin güzel insanlari yasiyor. Biz de onlarla hem gelenek göreneklerimizi ve yapmamiz gerekenleri burada göstermeye gayret ediyoruz. Bugün de Kastamonu’lularla güzel bir açilistayiz. Bundan sonra da herkesi Sultangazi’ye bekliyoruz” dedi.



“Kastamonulu hemserilerimize yakisir bir program olmus”

Etkinlige gelen Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ise “Çok güzel bir etkinlik. Ben Sultangazi Belediye Baskanimiza Kastamonulu hemserilerimiz adina çok tesekkür ediyorum. Bütün detaylari ile Kastamonulu hemserilerimize yakisir bir program olmus. Burada birçok arkadasimizi da bu vesile ile görmüs olduk. Serife Baci Kültür Merkezini de hemserilerimize. Tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA