Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan Açiklamasi 'Bölgede Durum Her An Kontrolden Çikabilir'

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Çin Disisleri Bakani Wang Yi ile yaptigi telefon görüsmesinde, Israil’in Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilar nedeniyle bölgede tehlikeli ve endise verici bir durumun olustugunu belirterek, "Bölgede durum her an kontrolden çikabilir" dedi.

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Çin Disisleri Bakani Wang Yi ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Görüsmede, Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinin durdurulmasi ve siyasi çözüm yolunun saglanmasi ele alindi.

“Israil rejimi Gazze halkinin suyunu, elektrigini keserek ve yerlesim alanlarini hedef alarak savas suçu islemektedir"

Abdullahiyan, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarinin devam etmesi durumunda savasin bölgeye yayilmamasinin kimse tarafindan garanti edilemeyecegini söyledi.

Bölgede büyük insani krizin yasandigini vurgulayan Abdullahiyan, Israil’in Gazze halkina yönelik uyguladigi savas suçlarinin engellenmesi gerektigini belirterek, "Gazze halkina yönelik siyonist Israil rejim tarafindan gerçeklesen saldirilarin önlenmesi için Çin’in daha aktif rol almasini ve bu konudaki kapasitelerini kullanmasini istiyoruz. Israil rejimi kusatma altindaki Gazze halkinin suyunu, elektrigini keserek ve yerlesim alanlarini hedef alarak savas suçu islemektedir" ifadelerini kullandi.

Israil’in Gazze saldirilari nedeniyle bölgede tehlikeli ve endise verici bir durumun olustugunu belirten Abdullahiyan, "Bölgede durum her an kontrolden çikabilir" dedi.



“Gazze’de sivillerin hedef alinmasinin kabul edilemez”

Çin Disisleri Bakani Wang Yi ise, bölgedeki durumdan endise duyduklarini belirterek, sivillerin hedef alinmasi karsisinda Birlesmis Milletler ve uluslararasi toplumun üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmesi gerektigini ifade etti.

Wang, Gazze’ye insani koridor olusturulmasi gerektigini belirterek, Gazze’de sivillerin hedef alinmasinin kabul edilemez oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA