Havacilik Fuari'nin Kalbi Routes Konferansi Ile Istanbul'da Atiyor

Her yil dünyanin farkli ülkelerinde düzenlenen ve havacilik sektörünün kalbi olan Routes Konferansi’nin 28.’incisi Istanbul’da düzenleniyor. Fuara ev sahipligi yapan IGA Istanbul Havalimani CEO’su Selahattin Bilgen, “IGA Istanbul Havalimani olarak hem katilim seviyesinin çok yüksek oldugu hem katilimci sayisinin yüksek oldugu bir konferansa ev sahipligi yapiyoruz” dedi.

Havacilik Fuari'nin Kalbi Routes Konferansi Ile Istanbul'da Atiyor
28. Routes Fuari, Istanbul Fuar Merkezi’nde IGA Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi ev sahipliginde sektörün devlerine kapilarini açti. Sivil havacilik dünyasinin en prestijli etkinligi olarak kabul edilen Routes World 2023, dünyanin önde gelen havayollarinin baskanlari dahil olmak üzere binlerce yönetici, turizm delegesi ve havayolu tedarikçisini agirliyor. Yeni rota firsatlarini kesfetmek için 10 binin üzerinde görüsmenin planlandigi etkinlik, Air France, easyJet, Delta Air Lines, Emirates, IndiGo, Japan Airlines, JetBlue Airways, Qantas, Turkish Airlines ve Wizz Air’in de aralarinda bulundugu havayolu sirketlerinin katilimiyla 15-17 Ekim tarihleri arasinda Istanbul’da düzenleniyor.

“3 bin 200’den fazla katilimci var”

Fuara ev sahipligi yapan IGA Istanbul Havalimani CEO’su Selahattin Bilgen, “Routes Konferanslari havacilik sektörünün en prestijli bulusmalari oluyor. Her yil bir ülkede yapiliyor. Ülkemizde ilk defa yapiliyor, Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda. Dünyanin dört bir yanindan hava yolu sirketleri, havalimani isletmeleri ve havacilik sektörünün diger paydaslarini bir araya getiren en önemli etkinlik. Katilim orani oldukça yüksek. Routes Konferanslari her yil düzenli olarak dünyanin farki ülkelerinde yapiliyor. Bu yil yapilan konferans, su zamana kadar yapilmis konferanslar arasinda rekor kirmis durumda. 3 bin 200’den fazla katilimci var. 600 civarinda havalimani sirketi ve havalimani isletmesi katiliyor. Bu sirketlerden de 60’a yakin üst düzey yönetici, genel müdür, genel müdür yardimcisi düzeyinde katilim var. IGA Istanbul Havalimani olarak hem katilim seviyesinin çok yüksek oldugu hem katilimci sayisinin yüksek oldugu bir konferansa ev sahipligi yapiyoruz. Bu rekorlarin kirilmis oldugu bir etkinlik oldu” dedi.



“Routes Konferanslari da bu anlamda önemli bir platform olusturuyor”

Konferansin sektörü hareketlendirecegini söyleyen Bilgen, “IGA Istanbul Havalimani operasyona basladiktan sonra ev sahipligi yaptigi hava yolu sayisini 61’den 96’ya kadar çikardi. Ülkemize yeni hava yolu sirketlerinin uçuslarini baslatmasi, bu alt yapinin ortaya koyulmasi, onlara kaliteli bir üst düzey servis verilmesiyle mümkün oluyor. Bu sayinin daha da yukarilara çikarilmasi, uzun vadede 200 milyon yolcu hedefine ulasabilmemiz için aslinda burada yeni havalimani sirketlerini ülkemize çekmemize devam etmemiz gerekiyor. Routes Konferanslari da bu anlamda önemli bir platform olusturuyor” seklinde konustu.



“Uçus sayisi olarak 3 yil üst üste Avrupa’da bir numarayiz”

Uçus sayisinda son 3 yilda Türkiye’nin önde oldugunu söyleyen Bilgen, “Bu konferansa katiliminda bize gelecek açisindan umut veren bir gelisme oldu. 96 havayolu sirketi geliyor. 315 destinasyona uçus yapiliyor Istanbul Havalimani’nda. Bu yilsonunu 77 milyon yolcu ile kapatmayi hedefliyoruz. Uçus sayisi olarak 3 yil üst üste Avrupa’da bir numarayiz. Avrupa’yi asip dünya çapinda bir klasmana giriyoruz. Uzun vadede bu 77 milyon olan sayimizi 200 milyonlara çikarmak asil hedefimiz. Bunun için de 96 olan havayolu sirketini bu yil bitmeden 100’ün üzerine çikarmak, önümüzdeki yilda da 150’lilere yaklastirmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Etkinligin ikinci günü olan 16 Ekim Pazartesi günü IGA Istanbul Havalimani Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, BBC program sunucusu Aaron Heslehurst moderatörlügündeki “Havalimanlari ve Sehirler” baslikli panele konusmaci olarak katilacak.
Kaynak: İHA