Agri'da Ögretmenlere Yönelik Liderlik Kursu

Agri’da Il Milli Egitim Müdürlügü ve Ögretmen Akademisi Vakfi (ÖRAV) isbirligiyle ögretmenlerin mesleki gelisimine katki saglamak için “Ögrenen Lider Ögretmen” kursu düzenlendi.

Agri'da Ögretmenlere Yönelik Liderlik Kursu
Kursun ilk ayagi 14-15 Ekim tarihlerinde Agri merkez Semsi Türkmen Anadolu Lisesi’nde 76 ögretmenin katilimiyla yapildi. ÖRAV egitmenleri tarafindan verilen egitimlerde, ögretmenler sinif yönetimi, ölçme ve degerlendirme, akis ve ritmin sürekliligi, kurallar ve uygulama adimlari, sorunlu davranislarin yönetimi, olumlu davranislarin pekistirilmesi gibi konularda teorik ve uygulamali egitimlere katildi.

Kursun sonunda ögretmenlerden geri bildirim alan ÖRAV egitmenleri, kursun ögretmenlerin mesleki gelisimine katki sagladigini belirttiler.

Kursiyerlerden Medine Uzun, “Kurs sayesinde sinifimi daha iyi yönetebilecegimi düsünüyorum. Özellikle sorunlu davranislarin yönetimi ve olumlu davranislarin pekistirilmesi konularinda çok sey ögrendim” dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek de kurs hakkinda bilgiler verdi. Kökrek, ögretmenlere yönelik program ve etkinliklerin yapilmaya devam edilecegini söyledi.

Kursa katilan ögretmenlere tesekkür eden Kökrek, “Ögrenen Lider Ögretmen” kursunun ikincisinin 21-22 Ekim tarihlerinde Semsi Türkmen Anadolu Lisesi’nde gerçeklestirilecegini belirtti.

Kaynak: İHA