12 Metrelik Lüks Tekne Batti, 2 Kisi Sag Kurtuldu

İçel’in Erdemli ilçesinde 12 metrelik lüks tekne, motorunun durmasi sonrasinda firtinada kayaliklara çarparak batti. 2 kisinin sag kurtuldugu olayda batan tekne, Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri ve balikçilar tarafindan barinaga çekildi.

12 Metrelik Lüks Tekne Batti, 2 Kisi Sag Kurtuldu
Alinan bilgiye göre, Erdemli ilçesi Kumkuyu Tirtar mevkiinde yat limani girisinde ABD’den getirildigi ögrenilen kaptan A.Y. idaresindeki lüks teknenin motoru durdu. Firtinada savrulan tekne kayaliklara çarparken, kaptan ve yanindaki bir kisi teknede bulunan bot ile kurtuldu. Sahil Güvenlik Komutanligi’na bagli tekne de bölgeye sevk edildi. Hasar alan tekne bir süre sonra batti. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanligi ile balikçilar teknenin kurtarilmasi için çalisma yapti. Bir dalgiç batan tekneye halat baglayarak, balikçi teknesinin yardimi ile çekilmesini sagladi. Yaklasik 5 saatlik çalisma ile çekilen lüks tekne Erdemli Balikçi Barinagi’na getirildi.

Burada tekne vinç yardimi ile denizden çikarildi.

5 saatlik çalisma ile balikçi barinagina getirildi

Kurtarma çalismalarina katilan İçel Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birligi Baskan Yardimcisi Yalçin Sakin, "Denizden yat limani agzina gelen yelkenli teknenin motoru stop ediyor. Motor durunca firtina ve rüzgarla kayalara çarpiyor. Teknenin alti kiriliyor. Içindekiler zodyak botla kurtuluyor. Sahil Güvenlik bizden tekne istedi. Biz de açikta çalisan bir teknemizi gönderdik. Biz de halat götürdük. 5 saatte 10 kilometrelik mesafeyi gelebildik. Su anda Erdemli Balikçi Barinagi’na getirdik" dedi.

Teknenin 12 metre uzunlugunda oldugunu kaydeden Sakin, yatin ABD bayrakli oldugunu bildiklerini söyledi.

Kaynak: İHA