Kahramankazan'da Gerçegini Aratmayan Deprem Tatbikati

Ankara’nin Kahramankazan ilçesinde yapilan deprem tahliye tatbikatinda temsili olarak yaralanan 2 ögrenci, Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Birligi’nin çalismasi sonucu kurtarildi.

Kahramankazan'da Gerçegini Aratmayan Deprem Tatbikati
Ankara’nin Kahramankazan ilçesinde deprem tatbikati yapildi. Fatih Ortaokulu’nda yapilan tatbikatta ögrencilerin siniflardan tahliyesi ve temsili olarak içerde mahsur kalan iki ögrencinin kurtarilmasi canlandirildi.

13 Ekim Uluslararasi Afet Risklerinin Azaltilmasi Günü çerçevesinde Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Birligi ve AFAD isbirligiyle yapilan tatbikata okul ögretmen ve idareciler ile 800 ögrenci ve 9 Arama Kurtarma görevlisi katildi.

Fatih Ortaokulu’nda yapilan tatbikat geregi deprem sonrasi ögrencilerin siniflardan tahliyesi ve sinifta mahsur kalan iki ögrencinin güvenli sekilde kurtarilmasi canlandirildi. Gerçegi aratmayan tatbikatta arkadaslarinin kurtarilma anini heyecanla bekleyen ögrenciler sedyelerle disari çikarilan arkadaslarini alkislarla karsiladi. Yapilan deprem bilgilendirmesinin ardindan ögrenciler IHA mikrofonlarina neler ögrendiklerine söyledi.



Tatbikata Kahramanmaras’ta ailesiyle depreme evlerinde yakalanan ve komsularinin yardimiyla disari çikarilan 5’inci sinif ögrencisi Azra Dogan’da katildi.

Depremi yasamis biri olarak tatbikatlarin önemini ve depremden nasil kurtulduklarini anlatti.
Kaynak: İHA