SCÜ'den Avrupa Birligi Destekli Proje

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafindan hazirlanan ve Avrupa Birligi destegi alan ‘Siber Güvenlik Sektöründe Istihdam ve Girisimci Sayisinin Artirilmasina Yönelik Egitim Projesi’nin’ açilisi yapildi.

SCÜ'den Avrupa Birligi Destekli Proje
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Cumhuriyet Teknokent öncülügünde hazirlanan “Siber Güvenlik Sektöründe Istihdam ve Girisimci Sayisinin Artirilmasina Yönelik Egitim Projesi” Avrupa Birligi destegi aldi. Projenin açilis toplantisi Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

Toplantiya SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Tanzer Erdem, kurum müdürleri, SCÜ Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Serdar Mercan, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Açilis konusmasini gerçeklestiren SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, “Türkiye ile Avrupa Birligi arasindaki mali is birligi kapsaminda gelistirilen katilim öncesi mali yardim aracinin istihdam, egitim, sosyal politikalar bileseni altinda ‘Ne Egitimde Ne Istihdamda Olan Gençler Için Is Gücü Piyasasi Destek Programi’ (NEET PRO) uygulanmaktadir. Bu uygulama içinde Cumhuriyet Teknokent yürütücülügünde ‘Siber Güvenlik Sektöründe Istihdam ve Girisimci Sayisinin Artirilmasina Yönelik Egitim Projesi’ kabul edilmistir. Sivas’in siber güvenlik üssü haline gelmesi saglanarak ilerleyen süreçte ulusal bazda tüm ülke genelinde siber güvenligin öneminin artacagini umut ediyoruz. Siber güvenlik bireylerin kurumlari ve ulusal güvenligin korunmasinda kritik bir öneme sahiptir. Modern dünyanin vazgeçilmez bir gerekliligi haline gelmistir. Öncelikli olarak Sivas bölgesinde güvenligin gelistirilmesi konusunda bilgi düzeyinin ve egitim faaliyetlerinin artirilmasini saglanarak, bu alanda girisimciler desteklenecek, bölgesel bazda yasanan issizlik sorunu için sektörel alanda çözüm üretilmis olacaktir. Bölgede AB projeleri hakkinda farkindalik olusturulacaktir. Projemizin öncelikle Sivas’a, gençlerimize ve tüm Türkiye’ye hayirli olmasini diliyorum.” ifadelerini kullandi.

SCÜ Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Serdar Mercan yaptigi konusmada, “Yürütülen projedeki amacimiz ne istihdamda ne egitimde olan gençlerin istihdamina katki sunmak, onlara ihtiyaç duyduklari egitimi vermek ve bu sürecin sürekliligini saglamaktir. Proje kapsaminda bilisim, yazilim ve bilgisayarla ilgili alanlarda egitim almis ve egitim almamissa bile sifirdan egitim alacak 15-29 yas arasinda toplam 30 gencimiz desteklenecektir. Gençlerimizin mesleki ve kisisel gelisimleri staj imkâniyla saglanacaktir.” dedi.

Kaynak: İHA