Nazilli'de Yakinlari Uyusturucu Bagimlisi Olan Ailelerden Ilginç Eylem

Aydin’in Nazilli ilçesinde bir grup vatandas, çocuklarinin uyusturucu illetinden kurtarilmasini istediler. Uyusturucu madde temin edemeyenlerin yesil reçete ile eczanelerden temin edilen uyusturucu içerikli ilaçlar kullandigini da iddia ederek bu durumun engellenmesini isteyen vatandaslar, sadece kanser hastalarina yazilmasi gereken bu ilaçlarin mahallede parça basi satisi yapildigini ileri sürdüler.

Nazilli'de Yakinlari Uyusturucu Bagimlisi Olan Ailelerden Ilginç Eylem
Nazilli’nin Muammer Aksoy Mahallesi’nde önceki gece polisin bir eve toplu uyusturucu partisi yapilirken, yaptigi baskinin ardindan mahalle sakinleri, uyusturucu illetinden kurtulmak için basin açiklamasi yapti. Büyük bir bölümü kadinlardan olusan grup Nazilli Bitlisliler Dernegi öncülügünde yaptigi açiklama ile mahallede 13 yasindaki çocuklarin bile uyusturucu kullandigini belirterek güvenlik güçlerinin denetimleri siklastirmasini istedi. Uyusturucunun mahallelerinde sadece torbacilar vasitasi ile degil eczanelerden yesil reçete ile satilan uyusturucu madde içerikli ilaçlarin gayri yasal satisi ile de yayildigini ileri süren mahalle sakinleri adeta isyan etti. Bazi kadinlar kendi çocuklarini bile ihbar etmek zorunda kaldiklarini belirtirken, tarlada amelelik yaparak kazandiklari ekmek paralarinin bile uyusturucu bagimlisi çocuklari tarafindan adeta gasp edildigini dile getirdiler.

Yesilyurt Mahalle Muhtarligi önünde Nazilli Bitlisliler Dernegi öncülügünde düzenlenen basin açiklamasinda ilk konusmayi yapan Dernek Baskani Cesur Kocaman, Yesilyurt ve Muammer Aksoy mahallelerinde güvenlik kameralarinin çogaltilmasini ve güvenlik güçlerinin denetimlerini arttirmasini istedi. Gençleri artik uyusturucu illetinden kurtarmak istediklerini belirten Kocaman, anne babalarin mahalle sakinlerinin uyusturucuya karsi koyamaz hale geldigini belirterek bagimli hale gelen çocuklarin evlerindeki para edecek ne varsa satip uyusturucu aldigini kaydetti.



“Yesil reçete ile alinan ilaçlar mahallede torbacilar tarafindan satiliyor”

Konusmasinda ilginç ifadelere yer vererek, yesil reçete yazan hekimlere de seslenen Kocaman, “Her köse basinda torbaci diye tabir ettigimiz uyusturucu saticilari var. Kadinlarimiz, annelerimiz, kiz kardeslerimiz mahallede aksamlari disariya rahat çikamiyor. Bizlere gelen ihbarlar arasinda hastane doktorlarinin kanser tedavisinde kullanilan ve yesil reçete ile alinan uyusturucu hap özelligi bulunan ilacin çok kolay bir sekilde yazildigi bilgisini aldik. Tedavi disi amaçlarda kullanilan bu ilaç küçük yaslarda çocuklara kadar ulasmaktadir” diyerek, elindeki bir reçeteyi gösterdi ve yetkililerden duyarlilik istedi.

Açiklamaya destek vermek için katilan birçok kadin ya esinin ya da çocuklarinin uyusturucu kullanmasindan sikayetçi olarak, soruna çare bulunmasini istediler. Bazi kadinlar çocuklari ancak cezaevine girdiginde rahat ettiklerini belirtirken, bazilari ise uyusturucu parasi temin etmek için evde ve mahallede para edecek ne varsa çalan bagimlilardan sikayetçi oldular.

Ilginç açiklamalardan kameralara yansiyan görüntüler ise herkesi sasirtti.
Kaynak: İHA