Kuyumculardan Vatandaslara Altin Tavsiyesi, 'Yil Sonuna Kadar Altinda Çok Büyük Bir Yükselis Beklemiyoruz'

Yil sonuna kadar altinda çok büyük bir yükselis beklemediklerini belirten Elazig kuyumcularindan Ömer Faruk Saydam, "Yaklasik olarak bin 800 seviyelerine gelebilir. Tabi savas durumlari hariç. Ama yilbasindan sonra altin fiyatlarinin tekrardan 2 bin lira üzerinde olacagini tahmin ediyoruz” dedi.

Kuyumculardan Vatandaslara Altin Tavsiyesi, 'Yil Sonuna Kadar Altinda Çok Büyük Bir Yükselis Beklemiyoruz'
Elazig’da Izzetpasa Camisi altinda bulunan kuyumcular çarsisinda isletmesi bulunan Ömer Faruk Saydam, yeni yilda altinin durumu ile ilgili bilgiler verdi. Altin’in ons bazli düsüs yasadigini belirten kuyumcu Ömer Faruk Saydam, “Amerika’da faiz artirimindan dolayi ons seviyesi epeyi geri geldi. Bununla beraber altin fiyatlari ülkemizde de düsüs yasadi. Bu düsüs 2024 sonuna kadar tekrardan yükselecek. Altin her zaman oldugu gibi en güvenilir yatirim limani olmaya devam edecektir. 2024 yilini altin senesi olarak düsünüyoruz" diye konustu.

Su anda altinin graminin bin 700 seviyelerinde seyrettigini aktaran Saydam, "2024 senesinde ise 2 binli rakamlarin üstünde görmeyi düsünüyoruz. O yüzden altin yatirimcilarina tavsiyemiz, bir an önce paraniz oldugu vakit altin alsinlar. Döviz gibi emtialara yönelmenizi kesinlikle istemiyoruz çünkü döviz bir yatirim araci degil ticari amaçla kullanilan bir para birimidir. Biz vatandaslarimiza tekrardan altina yatirim yapmalarini almayan kesimlerin ise döviz yerine altin almalarini tavsiye ediyoruz. Fizibilite çalismasi yaptigimizda döviz ve altin içerisinde yillik olarak düsündügümüzde altin daha çok kazandirdi. Altin ayni zamanda dünyada ki enflasyona göre degerini de korudu. Yil sonuna kadar altinda çok büyük bir yükselis beklemiyoruz. Yaklasik olarak bin 800 seviyelerine gelebilir savas durumlari hariç tabi. Ama yilbasindan sonra altin fiyatlarinin tekrardan 2 bin lira üzerinde olacagini tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA