Elbistan Belediyesi Depremzedeler Için Ücretsiz Konut Yapiyor

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinin Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, ilçedeki dar gelirli depremzedeler için ücretsiz sekilde verilecek sosyal konut projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Elbistan Belediyesi Depremzedeler Için Ücretsiz Konut Yapiyor
Deprem bölgesinde bir ilk olan bu özel projeye iliskin degerlendirme yapan Gürbüz, “Felaketin gönüllerde açtigi yaralari sararken; ‘basini sokacak bir yuvam olsun’ diyen vatandaslarimiza el uzatacagiz” diye konustu.

Sosyal konut projesindeki konutlarin depreme dayanikli ve güvenli sekilde insa edileceginin altini çizen Gürbüz, sunlari söyledi:

“Elbistan Belediyesi olarak yapilamayani yapmak için kollari sivadik. Kaybettigimiz canlari geri getiremeyiz lakin sehrimizi, ana-baba ocagimizi yeniden insa edecegiz. Yüzyilin felaketi olarak anilan depremlerden birinin merkez üstü olan sehrimizde maalesef yapi stokumuzun yaklasik yüzde 40‘ini kaybetmistik. Yapi stokunda yasanan daralma nedeniyle kira fiyatlarinin artisi ve yetersizligi vatandasimizin birincil öncülü olan barinma sorununda ciddi problemler olusturdu. Devletimizin TOKI ile baslattigi seferberlik sayesinde depremde evlerini kaybeden ve agir hasar alan ev sahiplerimiz ekim ayi itibariyle periyotlar halinde evine kavusacak. Lakin ev sahibi olmayip kirada oturan vatandaslarimiz da bu depremden büyük yara aldilar. Devlet-millet el ele vererek ve asrin felaketinde asrin dayanismasini sergiledik. Simdi de evi olmayan vatandaslarimizin derdine derman olma, onlara omuz verme sirasi bize geldi. Sosyal konut üreterek halkimizin en zor zamaninda yaninda olacagiz.”

Gürbüz, “Vatandaslarimizin huzur içinde yasam sürecekleri konutlar için ceplerinden tek kurus bile çikmayacak. Konutlarimizi 2+1 planina göre yapiyoruz. 40 konutluk yeni bir yasam ve gelecek insa edecegiz. Sadece dört duvar degil, deprem korkusu olmadan yasayacaklari güvenli bir yasamla bulusturacagiz. Bunun için de vatandaslarimizdan tek kurus talep etmeyecegiz. Bu projede, 20 konutla baslayacagiz. Devami da etaplar halinde getirmeyi planliyoruz. Hemserilerimizle kurdugumuz güçlü gönül bagini daha da saglamlastirip hassasiyet ve gayretle çalismaya devam edecegiz. Konut projemizle ilgili detaylari önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylasacagiz. Bu dev projemizin ilk etabinin temeline kazmayi vurduk. Insallah en kisa sürede insaata baslayacagiz. Elbistan’imiza hayirli ve ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA