Baskan Seçer Açiklamasi 'Mersin Sürekli Yatirimin Yapilmasi Gereken Bir Kent'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, İçel’in Türkiye’nin en saygin ticaret kentlerinden biri oldugunu belirterek, "İçel sürekli yatirimin yapilmasi gereken bir kent. Durdugunuz zaman geri kaliyorsunuz. Sürekli yatirim yapmaniz lazim” dedi.

Baskan Seçer Açiklamasi 'Mersin Sürekli Yatirimin Yapilmasi Gereken Bir Kent'
Baskan Seçer, özel bir derginin ödül törenine katildi.

Törende konusan Baskan Seçer, İçel’in Türkiye’nin en saygin ticaret kentlerinden biri oldugunun herkesçe bilindigini vurgulayarak, “Sadece ticaret degil İçel’de her sektör büyüyecek potansiyelde. Aslinda ticaret de diger sektörlerin olusturdugu bir sektör. Tarim varsa ticaret var. Limanimiz var, limanin oldugu yerde ihracat ve ithalat, dogal olarak da ticaret var. Bunun alim, satimini ve baglantisini yapan firmalar var. Turizm demek önemli destinasyon, turistin gelmesi ve ayni zamanda ticaret demek” diye konustu.

Türkiye’nin en önemli lojistik merkezlerinden birisinin İçel olduguna dikkat çeken Seçer, bu durumun kent için müthis bir zenginlik oldugunu ifade ederek, “İçel aç kalinacak bir memleket degil. Her kesime, sosyoekonomik yapiya, egitim düzeyine, cinsiyete inanilmaz imkânlar sunuyor” diye konustu.

"İçel sürekli yatirimin yapilmasi bir kent"

Seçer, İçel’in bir diger önemli özelliginin ise içerisinde birçok rengi barindirmasi ve kentin çesitlilik içeren bir yapiya sahip olmasi oldugunu söyledi.

Resmi nüfusun yani sira siginmaci, iç ve dis göç ile gelenler ve son zamanlarda deprem sebebiyle gelenlerle birlikte İçel’in her kesimden insani barindirdigini belirten Seçer, bu durumun da kentteki çesitliligi sagladigini vurguladi. İçel’in sürekli olarak büyüdügünü ve gelistigini aktaran Seçer, bu büyümenin de yeni yatirim ihtiyaci dogurduguna isaret ederek, “İçel sürekli yatirimin yapilmasi gereken bir kent. Durdugunuz zaman geri kaliyorsunuz. Sürekli yatirim yapmaniz lazim. Orada bir sikinti yasiyoruz. Bizim için degerli olan kamu ve özel sektör yatirimlaridir. Kamu yatirimlari; iktidarin sevk ve idaresinde olan kurumlarin yatirimlari ve yerel iktidarin yani belediyelerin yatirimlaridir. Burada farkli partilere mensup birçok insan var. Oy her birimizin bir siyasal gücüdür. Ideolojik düsünceyi bir tarafa birakip, onun siyasal güç kismini alip ortaklastigimiz noktada bu isler hizli yürür. Belediye de bakanliklar da çok yatirim yapar” seklinde konustu.

Belediyenin süratle yeni is alanlari açmasi gerektigine vurgu yapan Seçer, “Bir kentin anayasasi imaridir. Müteahhit imar olmazsa konut, apartman ve site yapamaz. Is insani imar olmazsa fabrika, atölye, organize sanayi bölgesi kuramaz. Biz 4,5 yilda beklenen imar çalismalarini yaptik. Netameli konular olmasina ragmen imar demek rant demek, kalem oynatmak demek rant demek, rant olmasi gereken bir konu demek. Rantsiz bir kent olmaz ama rantin da hakkiyla bölüsülmesi gerekir. Bütün mesele, bütün hassasiyet burada. Emin olabilirsiniz ki biz bu çalismalari tamamen seffaf bir sekilde sizler adina yaptik. ‘Imari bitirelim, yatirimlar artsin, yollari açalim’ dedik. Imar olmasa yol, kanalizasyon, içme suyu sebekesi yok. Buna benzer birçok yatirimlar yok. Biz bunlari hep gerçeklestirdik” dedi.

Konusmalarin ardindan ödüller verildi.

Kaynak: İHA