Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Istanbul Havalimani Avrupa'nin Zirvesinde'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teskilati’nin (EUROCONTROL) raporuna göre Istanbul Havalimani’nin 2-8 Ekim tarihleri arasinda günlük ortalama bin 435 uçusla Avrupa’nin en yogun havalimani oldugunu açikladi.

Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Istanbul Havalimani Avrupa'nin Zirvesinde'
Bakan Uraloglu, EUROCONTROL’ün 2-8 Ekim dönemine ait Avrupa Havacilik Genel Bakis Raporu’nu degerlendirdi. Türkiye’nin havacilik anlaminda çag atladigini belirten Uraloglu, “Istanbul Havalimanimiz günlük ortalama bin 435 uçus ile Avrupa’daki en yogun havalimani oldu. Antalya Havalimanimiz ise günlük ortalama 883 uçus ile Avrupa’daki en yogun 9’uncu havalimani olmustur. Istanbul Havalimani yüzde 16 ve Antalya Havalimani yüzde 6 büyüme ile 2019 yili performanslarinin üzerine çikmayi basarmislardir. Tüm ulasim modlarinda oldugu gibi havacilik sektöründe de ‘Ulasinca Baslar’ mottosu ile çalisiyor, havalimanlarimizi kullanan yolculara üst düzey havacilik hizmeti sunuyoruz” dedi.

EUROCONTROL tarafindan yayimlanan rapora göre Istanbul Havalimani’ni günlük ortalama bin 419 uçusla Amsterdam, bin 335 uçusla Paris, bin 332 uçusla Frankfurt, bin 318 uçusla Londra, bin 125 uçusla Madrid, 974 uçusla Münih, 949 uçusla Barselona, 883 uçusla Antalya ve 842 uçusla Roma havalimanlari takip etti.
Kaynak: İHA