Fransa'da Filistin'e Destek Protestolari Yasaklandi

Fransa’da Filistin’e destek protestolari kamu düzenini tehdit ettigi gerekçesiyle yasaklandi. Baskent Paris’te Filistin’e destek gösterisine polis göz yasartici gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

Fransa'da Filistin'e Destek Protestolari Yasaklandi
Israil ve Filistin arasindaki çatismalar 6’nci gününde devam ederken, Fransa’da Filistin’e destek protestolari kamu düzenini tehdit ettigi gerekçesiyle yasaklandi. Fransa Içisleri Bakani Gerald Darmanin, bölge valilerine gönderdigi notta, gösterilerin "kamu düzenini bozabilecegini" belirterek, gösterileri düzenleyenlerin tutuklanmasi gerektigini ifade etti.

Yasaga ragmen yüzlerce Filistin yanlisi, baskent Paris’teki Republique Meydani’nda bir araya gelerek, Filistin’e destek gösterisi düzenledi.

Göstericiler ellerinde Filistin bayraklari ile sik sik, "Filistin kazanacak", “Isbirlikçi Macron” ve “Siyonistler, sizler teröristsiniz, bizler hepimiz Filistin’iz” sloganlari atti.

Polis, bazi göstericilere 135 euro para cezasi kesti

Polis, bazi göstericilere 135 euro para cezasi kesti. Para cezasi kesilen bir gösterici, Filistin’in halkinin canlariyla özgürlügün bedelini ödediklerini belirterek, kendisine kesilen para cezasinin önemsiz oldugunu vurguladi. Paris’teki gösteriye polis, göz yasartici gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

Paris disinda da gösteriler yapildi

Paris’in disinda Rennes ve Bordeaux gibi kentlerde de Filistin’e destek gösterilere düzenlenirken, göstericiler, Filistin ve Israil arasinda adil ve kalici bir baris çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA