Uluslararasi Ipek Yolu Kongresi Sona Erdi

Balikesir Üniversitesi’nin ortakliginda düzenlenen Ipek Yolu ve Ötesi: Bir Mekan Bir Yol, Göç, Turizm, Ekonomi Politik Kongresi, Özbekistan-Taskent’te yer alan Alfraganus Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Özbekistan’in Taskent sehrinde düzenlenen kongreye Türkiye Özbekistan Büyükelçisi Dr. Olgan Bekar, Alfraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammadismoil Mahmudov katilirken Balikesir Üniversitesi adina Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cevdet Avcikurt, beraberinde Turizm Fakültesi Turizm Rehberligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Özlem Köroglu ve Tip Fakültesi Tibbi Biyoloji Anabilim Dali Baskani Doç. Dr. Ayla Avcikurt ile birlikte katildi.

Türkiye’den ve farkli ülkelerden çok sayida üniversite rektörü ve akademisyenin yani sira farkli alanlardan katilimcilarin da yer aldigi kongrenin açilisinda “Kültürel Miras ve Turizm” konulu bir bildiri sunan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cevdet Avcikurt ayrica Alfraganus Üniversitesi Turizm Fakültesi ögrencilerine “Türkiye’deki turizm alaninda uygulamalar ve bölgesel kalkinma” konulu bir ders verdi.

Kongrede ayrica; Balikesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Özlem Köroglu, “Antik Dönemde Göç: Aeneas’in Yolculugu ve Aeneas Kültür Rotasi’na Uzanan Hikayesi” konulu tebligi sunarken, Turizm Fakültesi ögrencilerine de turizm rehberligi konusunda ders verdi. Kongrede, Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ayla Avcikurt da etkinlikte “Türkiye’de Geleneksel ve Tamamlayici Tip Uygulamalari’’ hakkinda bir sunum yaparken, Alfraganus Üniversitesi Tip Fakültesi ögrencilerine “Mitokondri DNA’si ve Mutasyonlari” dersi verdi.

Özbekistan ziyaretinde Alfraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammadismoil Mahmudov ve mevkidaslariyla görüsen Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cevdet Avcikurt, Balikesir Üniversitesi ile Alfraganus Üniversitesi arasinda basta turizm ve tip alani olmak üzere pek çok alanda is birligi sürecinin baslatildigini belirterek, Balikesir Üniversitesi olarak yeni dönemde her alanda öncü olma hedefi ile ulusal ve uluslararasi bilimsel etkinlerde yer almaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA