Taksi Duraginin Maskotu 'Pilli' Mama Diye Kapiya Dayaninca Ortaya Sicak Görüntüler Çikti

Bayburt’taki bir taksi duragi kapisina karni aciktigi için mama istemeye gelen ve durak kapisina patileriyle vuran sokak kedisinin görüntüleri yüzlerde tebessüm olusturdu.

Taksi Duraginin Maskotu 'Pilli' Mama Diye Kapiya Dayaninca Ortaya Sicak Görüntüler Çikti
Taksi duraginin duyarli çalisanlari, durak önündeki sahipsiz kedileri disarida birakmayarak durak içerisinde beslemeye basladilar. O gün duraga geç gelecek olan taksi soförleri dükkandaki soba nedeniyle bir yanginda kedilerin yanmamasi, zehirlenmemesi için kedileri içeri almayarak durak önünde bulunan kulübesine biraktilar. Disaridaki kulübesinde yatan kedi acikinca yemek için kapiya dayanarak, miyavlamaya basladi.

Kedinin yemek istedigi anlar ise yüzleri güldürdü. Duraga gelen Adem Dastan ve Yusuf Dastan isimli kardesler kedinin mama istegine duyarsiz kalamayarak ’Pilli’ ismini verdikleri kediyi içeri alip yas mamasini verdiler. Bir güzel karnini doyuran Pilli, daha sonra kendisi için minder serilen koltuga çikarak sobanin sicaginda keyif yapmaya basladi.

Pilli’nin ablasi olan Aref’e de gözü gibi bakan durak çalisani Adem Dastan, Aref’in hastalandigi bir dönemde sahipsiz Aref’i iyilesmesi için veteriner klinigine götürdügünü, Aref’in yapilan tedaviler sonucunda sagligina kavustugunu ve su an saglik durumunun iyi oldugunu söyledi.

Aref ile Pilli’yi yaklasik 3 aydir besleyen durak çalisanlari, durak önüne gelen basibos kediler için kulübeler yaparak hayvanlari orada güzel bir sekilde beslediklerini aktardilar.

"Kedileri biz sahiplenmeden onlar bizi kabullendiler, duragi pisletseler bile temizliyoruz"

Sokak hayvanlarini durak önünde besledikten sonra hayvanlarin duraga alistiklarini ve sürekli duraga girip çiktiklarini, durum böyle olunca da kediler için sandalyeye örtü sererek onlara yer yaptigini söyleyen Adem Dastan, "Sokak hayvanlari bunlar sahipsizler. Kapi önünde besledik, yedirdik, içirdik. Bunlar kendiliginden içeriye girmeye basladilar. Onlar bizi kabullendiler tabiri caizse. Biz onlari sahiplenmeden onlar bizi kabullendiler biz de onlari bu sekilde besliyoruz. Disarida kalmalarina müsaade etmiyoruz, çogu kez burada kalirlar. Her ne kadar dükkana pisleseler de temizliyoruz" ifadelerini kullandi.

Durak çalisanlarindan örnek davranis

Sokak hayvanlari için duragin önünde sürekli yemek, su bulundurduklarini söyleyen Adem Dastan, vatandaslarin kapi önünde sokak hayvanlari için yemek bulundurmasi çagrisinda bulunarak, "Duragin önünde sürekli sokak hayvanlari için yiyeceklerimiz bulunur. Herkese de tavsiye ederim kapinin önüne yemek koysunlar. Hayvanlar kisin aç, susuz kalmasinlar" dedi.

Besledikleri kedilerin içeri girmek için sürekli kapiyi tirmaladiklarini ve duraktan bir an olsun ayrilmadiklarini belirten Dastan, "Içeri girecek olduklari zaman sürekli ayaklarini kapiya dayarlar, kapiyi açmaya çalisirlar, kapiyi açamadiklarinda kapiya patileriyle vurarak bize kapiyi açin derler. Yerleri var, koltuklara örtü serdik onlar için, oraya geçip yatarlar. Tuvalet ihtiyaçlarini gidermek için tekrar kapinin önüne gelip, bizlere kapiyi açtirip disari çikiyorlar" diyerek konustu.

Kaynak: İHA