Kütahya'da Dünya Ruh Sagligi Günü Etkinlikleri

Kütahya Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezi’nde gerçeklesen 10 Ekim Ruh Sagligi Günü etkinliklerinde TRSM Üyeleri tarafindan olusturulan “Ritim Ekibi”, “Folklor Ekibi”, “Sarki ve Siir Ekibi” ile katilimcilar hem duygulu ve eglenceli anlar geçirdiler.

Kütahya'da Dünya Ruh Sagligi Günü Etkinlikleri
Etkinlige Hastane Bashekimi Dr. Ögr. Üyesi Serkan Telli, Bashekim Yardimcilari Uz. Dr. Gülten Yilmaz, Uz. Dr. Ibrahim Aslan, Hastane Yöneticileri, Ruh Sagligi ve Hastaliklari Uzmanlari, Psikologlar, Kütahya Sizofreni ve Yasam Dernegi Baskani Hasan Ünal katildi.

Toplu pasta kesiminin ardindan günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapan Ruh Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Merve Akkus,“ Dünya Saglik Örgütü’nün (DSÖ) 1948 yilinda yaptigi tanimda saglik sadece bedensel degil ruhsal ve sosyal yönden de tam bir iyilik hali olarak belirtilmektedir. Geçmiste ruh sagligi bedensel sagligin gölgesinde ve gerisinde kalmistir. Hatta ruh sagligi tibbin disinda bir alan, ruh sagligi konulari ise gerçekte var olmayan durumlar olarak algilanmistir. Günümüzde ruh sagligi sorunlari dünya genelinde her sekiz kisiden birini etkilemektedir. Dünya genelinde milyonlarca kisiyi etkileyen ruh sagligi sorunlarinin önemi giderek daha görünür olmustur. DSÖ 1992 yilindan baslayarak, her yil 10 Ekim gününü Dünya Ruh Sagligi Günü olarak belirlemistir. Bugünün amaci dünya genelinde ruh sagligi sorunlari hakkinda toplum farkindaligi olusturmak ve ruh sagligini desteklemektir. Bu iki hedefte her yil farkli bir ruh sagligi temasi seçilmektedir. Dünya Ruh Sagligi Günü’nün bu yil ki temasi “Ruh Sagligi Evrensel Bir Insan Hakkidir” olarak belirlenmistir. Yasamimizin herhangi bir bölümünde ruh sagligi karsi karsiya gelebiliyoruz. Bu sorunu yasarken öncelikli olarak, dinlenilmek, anlasilmak, önemsenmek ve ruh sagligi uzmanina danismak hakkimizdir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA