Disisleri Bakanligi'ndan Yigitler-Pile Yolu Açiklamasi

Disisleri Bakanligi, Yigitler-Pile Yolu yapimina iliskin, “Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Birlesmis Milletler Baris Gücü arasinda Yigitler-Pile yolunun yapimi konusunda varilan mutabakati memnuniyetle karsiliyoruz” açiklamasini yapti.

Disisleri Bakanligi, KKTC ile Birlesmis Milletler Baris Gücü arasinda Yigitler-Pile yolunun yapimi konusunda varilan mutabakati memnuniyetle karsiladiklarini beyan etti. Bakanlik tarafindan yapilan açiklamada, “KKTC Disisleri Bakanligi tarafindan bu konu hakkinda yapilan açiklamayi tümüyle destekliyoruz. Insani bir proje niteligindeki Yigitler-Pile yolunun yapimi, ara bölgedeki karma Pile köyünde yasayan KKTC vatandaslarinin kendi vatan topraklarina dogrudan ulasimini kolaylastirmak amaciyla on yillardir gündemde idi. Yolun yapilmasina iliskin mutabakat, KKTC tarafinin her daim ortaya koymakta oldugu yapici tutumun yeni bir örnegini teskil etmektedir. KKTC’nin bu yaklasimi, Ada’daki iki devletin isbirligine dayanan yegane gerçekçi çözüm modelinin basarisina Türk tarafinin saglayacagi katkinin da göstergesidir” denildi.

KKTC makamlarinin da vurguladiklari üzere, mutabakat çerçevesinde Pile bölgesinde ve ayrica ara bölgenin tamaminda tasarlanabilecek veya icra edilebilecek projelerin Kibris Türklerinin onayina tabi olmasinin icap ettiginin vurgulandigi açiklamada Türkiye’nin, KKTC ile yakin esgüdüm içerisinde bu hususun takipçisi olmaya devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA