TEKNOFEST'te En Iyi Ön Kuluçka Girisimci Ödülü BUÜ'nün

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Tip Fakültesi ögrencisi Ismail Emir Yassi ile Translasyonel Tip Ana Bilim Dali Kurucu Baskani Prof. Dr. Sehime Gülsün Temel’in ürettigi giyilebilir destek ve rehabilitasyon cihazi, TEKNOFEST’te Saglik ve Yasam Teknolojileri Kategorisi’nde En Iyi Ön Kuluçka Girisimci Ödülü’ne layik görüldü. BUÜ’lü ekip ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi.

TEKNOFEST'te En Iyi Ön Kuluçka Girisimci Ödülü BUÜ'nün
BUÜ Tip Fakültesi Translasyonel Tip Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Sehime Gülsün Temel ve ögrencisi Ismail Emir Yassi’nin tasarlayip gelistirdigi ve endüstriyel ürün alaninda üniversitenin ilk tescilli ürünü olan Mobil El Dis Iskeleti, katildigi TEKNOFEST Yarislari’nda Saglik ve Yasam Teknolojileri Kategorisi’nde En Iyi Ön Kuluçka Girisimci Ödülü’nü almayi basardi. 29 Eylül tarihinde Izmir’de gerçeklestirilen ödül törenine katilan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, birinci seçilen projenin ödülünü Prof. Dr. Sehime Gülsün Temel ve takim üyesi olan BUÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisligi Bölümü yüksek lisans ögrencisi Ahmet Durmaz’a takdim etti.

"Mutlu ve gururluyuz"

Projenin el ile kavrama fonksiyonunu yitiren hastalar için önemli bir destek saglayacagini ifade eden Prof. Dr. Sehime G. Temel, topluma fayda saglayacak ürünler gelistirmeyi gaye edindiklerini vurguladi. Ismail Emir Yassi’nin söz konusu proje fikriyle kendisine ulastigina deginen Temel, "O zamanlar pandemi süreci devam ediyordu. Internet üzerinden bana sunum yapti, çok etkilendim. Bir egitmen gibi sunum yapti. Her seye hakimdi. Yazilimindan tutun elektronik aksamina kadar her seyi çok net anlatti. Birlikte çalismayi tamamladik. Endüstriyel ürün konusunda tescilimizi aldik. Ulusal ve uluslararasi alanda da patent girisimlerimiz var. O kismi da en kisa sürede tamamlayacagiz. Projemizle TEKNOFEST’e de katilmak istedik. Yapilan degerlendirmeler sonucunda en iyi girisimci ödülüne layik görüldük. Gerçeklestirilen törende de ödülü Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldik. Mutluyuz ve gururluyuz. Bizlere destek veren üniversite ve fakülte yöneticilerimize, ödül alan PullExo Takimimizin kaptani Ismail Emir Yassi ve takim üyeleri Ahmet Durmaz ile Eren Ekeer’e tesekkür ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, bizleri ödül töreninde yalniz birakmadi. Hep birlikte bu mutlulugu yasadik. Yeni basarilar için çalismaya devam edecegiz" diye konustu.



Daha ulasilabilir fiyatlarla vatandaslarin hizmetine sunulacak

Programi hocasinin gerçeklestirdigi canli baglanti ile telefondan takip eden BUÜ Tip Fakültesi ögrencisi Ismail Emir Yassi ise projenin prototiplerini Bursa Coskunöz Egitim Vakfinin sagladigi burs ve katmanli üretim destegi sayesinde gelistirdiklerini dile getirdi. Duygularini yapilan telefon baglantisinda aktaran Ismail Yassi Emir, "Türkiye’de satisa sunulan el dis iskeletleri ithal ediliyor ve ulasilmasi güç fiyatlara satiliyor. ’Daha iyisini daha uygun fiyata neden Türkiye’de üretemeyelim’ diye kendimize sorduk. Üretilen prototiplerin performansi ve özellikleri hakkindaki bilimsel makalenin ise yil içinde yayimlanmasi planlaniyor. Cihaz son haline geldiginde beyin aktivitesi sinyalleriyle de kontrol edilebilmesini amaçliyoruz. Türkiye’de üretim hedefimizi gerçeklestirmek üzere devlet ve endüstri destegiyle sirketlesme sürecimiz devam ediyor. Birkaç yil içinde son ürünü ulasilabilir fiyatlarla genis bir hasta popülasyonuyla bulusturabilmeyi umuyoruz" dedi.

ABD’deki Harvard Medical School’a beyin stimülasyonu konusunda egitim almak ve bilimsel çalismalarda bulunmak üzere burslu davet edildigini bildiren Yassi, "Su an Harvard Medical School’da egitim görüyorum. Mezun olduktan sonra da bu alanda kendimi gelistirmeyi ve Türkiye’ye katma degeri yüksek projeler gelistirmeyi hedefliyorum" açiklamasinda bulundu.

Üniversitenin destegi devam edecek

Izmir’de gerçeklestirilen Türkiye’nin en büyük hava ve uzay teknolojileri organizasyonu olan TEKNOFEST’e katilan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz da akademisyen ve ögrencilerinin elde ettigi basarinin kendilerini gururlandirdigini söyledi.

Projenin bilim, teknoloji ve saglik alaninda son derece kiymetli bir çalisma olduguna isaret eden Rektör Yilmaz, çalismanin gelistirilmesi ve ülke insaninin faydasina kullanilabilmesi adina her türlü destegi vermeye devam edeceklerinin altini çizdi.
Kaynak: İHA