Kepez Masa Dagi'nin 60 Metrelik Ana Arter Yolunu Açiyor

Kepez Belediyesi, Antalya Sehir Hastanesi yatiriminin yapildigi Masa Dagi bölgesinin ana trafik yükünü tasiyacak olan imar planindaki 60 metrelik yolu ulasima açiyor.

Kepez Masa Dagi'nin 60 Metrelik Ana Arter Yolunu Açiyor
Kepez Belediyesi, sehir içi trafiginin rahatlamasina katki saglayan yol yatirimlarina bir yenisi daha ekliyor.

Sehrin ana trafigine hizmet veren Kirisçiler Caddesi ve Hamza Tas Bulvari gibi önemli yol projelerini gerçeklestiren Kepez Belediyesi, Antalya Sehir Hastanesi yatiriminin yapildigi Masa Dagi bölgesinde de, sehir içi ulasimi rahatlatan önemli yol projelerine imza atti. Bölgede, zorlu cografi sartlarla mücadele edilerek, Alparslan Türkes Bulvari, Zeytindali Sehitleri Caddesi, Mehmet Fatin Gökmen Caddesi, Sehit Erdogan Sönmez Caddesi ve Hasan Hüsnü Erdem Caddesi insa edildi. Bu yollar ile site tarzi konutlarla yeni bir sehrin kuruldugu Masa Dagi bölgesi, sehrin dört bir yanina baglandi. Bu caddeler, sehrin ana arter bulvarlari arasinda ulasim saglamasi bakimindan da önem tasiyor.

Sehir hastanesi Korkuteli kavsagina baglaniyor

Kepez Belediyesi, Masa Dagi bölgesinin ana trafik yükünü tasiyacak olan imar planindaki 60 metrelik imar yolunu da sehrin ulasim agina ekliyor. Kepez Belediyesi, sorumluluk alaninda olmayan 60 metrelik imar yolunun yapimini, sehir hastanesinin ana arter ulasim güzergâhi olmasi ve bölgenin nüfus artisini dikkate alarak, yatirim programina aldi. Yeni yol çalismasi, sehir hastanesi ile Antalya Bulvari Korkuteli Kavsagi arasinda yapiliyor.

Yolun tamami açildi

Kepez Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, geçtigimiz aylarda yapimina basladigi 4 bin 600 metre uzunlugundaki 60 metrelik imar yolunu, ortalama genisligi 15 metre olacak sekilde insa ediyor. Etaplar halinde ilerleyen yol çalismasinin, Korkuteli Kavsagi’na baglanan 9000 Sokak ile sehir hastanesine giden 5379 Sokak arasindaki 1000 metrelik bölümünün yapimi geçtigimiz aylarda tamamlandi. Bu bölüme sathi asfalt da döküldü. Fen Isleri Müdürlügü, yolun asfaltini döktügü bölümüyle hastane arasinda kalan kisminin insaatini da tamamlaniyor. Kamyonlarla getirilen malzeme is makinesi yardimiyla zemine serilerek, yolun dolgusu ve tesviyesi yapiliyor. Bu çalismanin tamamlanmasiyla 60 metrelik yolun, sehir hastanesi ile Korkuteli Kavsagi’na baglanan 9000 Sokak arasindaki bölümünün tamami açilmis olacak.

Fen Isleri Müdürlügü, 60 metrelik yolun son etap çalismasini, Duaci Yolu olarak da bilinen 9000 Sokak ile Korkuteli Kavsagi arasinda yapacak.

Tütüncü yol yapimini inceledi

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü de devam den yol yapim çalismasini yerinde inceledi. Fen Isleri Müdürlügü personeline kolayliklar dileyen Baskan Hakan Tütüncü, yolun yapimiyla ilgili bürokratlarindan bilgi aldi. Baskan Tütüncü, açiklamasinda Masa Dagi ile Korkuteli Kavsagi arasinda açtiklari yolun, sehir içi trafiginin rahatlamasina katki saglayacagini belirtti.

Yeni yolun, sehirlerarasi bir karayolu olan Antalya Bulvari’ndaki trafik yükünü de azaltacagina dikkat çeken Tütüncü, bu yol ile ilçenin dogu yakasini Korkuteli Kavsagi’na bagladiklarini kaydetti.



“Büyüksehir bütçesiyle yapilacak bir yolu açiyoruz”

Bin 100 yatak kapasiteli Antalya Sehir Hastanesi’nin Masa Dagi bölgesine yapildigini aktaran Tütüncü, “ Sehir hastanemiz ile sehir arasinda ulasimi saglayabilmek için bölgede 11 kilometreden fazla yol açtik. 60 metrelik yol, bölgenin ana trafik yükünü tasiyacak olan önemli bir ulasim agi. Bir büyüksehir bütçesiyle yapilabilecek olan bu yolu, kendi bütçemizle, personelimizle insa ediyoruz. Sehir içi ulasima nefes aldiracak olan bu yol ile Antalya Sehir Hastanemizi, Korkuteli Kavsagi’na baglamis olduk. Ilçeye deger katan, kent ulasimini rahatlatan yollar açmaya devam edecegiz” ifadesini kullandi.

Varsak -Korkuteli kavsagi arasinda yeni yol

Yapim çalismasi sürse de 60 metrelik yol, 9000 Sokak’la Korkuteli Kavsagi’na, 5379 Sokak ‘la Antalya Sehir Hastanesi’ne ulasim sagliyor. Yeni açilan yolu kullanacak olan sürücüler, Hasan Hüsnü Erdem Caddesi, Sehit Erdogan Sönmez Caddesi, Mehmet Fatin Gökmen Caddesi ve Ulubatli Hasan Caddesi’ni kullanarak, ilçenin dogu bölümündeki mahalleler ile Varsak bölgesine gidilebilecek.
Kaynak: İHA