Gelecegin Seracilari Meslek Liseliler Kurduklari Serada Sebze Meyve Yetistiriyor

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan ’Hem Egitim Hem Üretim’ sloganiyla kurulan Yiyecek-Içecek Hizmetleri Alani Uygulama ve Üretim Sahasi’nda ilk hasat senligi yapildi. Gelecegin seracilari meslek liseliler, "Bu serada üretim bizden sorulur" diyerek; domates, salatalik, biber, patlican, kabak, çilek, fasulye topladilar.

Gelecegin Seracilari Meslek Liseliler Kurduklari Serada Sebze Meyve Yetistiriyor
Ögrencilerde tarim bilincini gelistirmek ve üretim konusunda farkindalik olusturmak amaciyla üretime baslanan serada, üretilen mahsuller ögrenciler tarafindan toplanmaya baslandi.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney ile Il Tarim ve Orman Müdürü Selami Ersen’in yani sira okul yöneticileri, ögretmenler ve ögrencilerin katildigi senlikte serada yetistirilen sebzeler özenle toplandi. Yiyecek hizmetleri bölümü ögrencileri, uygulama ve üretim sahasi niteligindeki serada yetistirdikleri sebzelerin hasat sevincini doyasiya yasadilar.

Ögrencilerin hasat heyecanina ortak olan Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, proje hakkinda önemli degerlendirmelerde bulundu. Mesleki ve isbasi egitimlerin son dönemlerdeki etkisine vurgu yapan Güney, ögrencilere teorik bilginin yaninda pratik bilginin de verilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrica egitim ögretim faaliyetleri ile birlikte bu tür projelerin çocuklarin sosyal becerilerini artirdigi gibi ilerde ülke ekonomisine ve istihdama da katki sunacagini belirtti.

Verimli bir yil geçirdiklerini, gelecek yil faaliyetlerin artarak devam edecegini bildiren Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi ayni zamanda sera sorumlusu Arif Köprücü, "Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ’Hem Egitim, Hem Üretim’ sloganiyla yola çiktik. Malum, Bayburt’ta iklim sartlari zorlu, yaz mevsimi kisa. Haliyle seraya ihtiyaç duyuldu. Tarim il müdürlügümüzden aldigimiz destekle, okulumuza Mayis ayinda seramizi kurduk. Ögrencilerimizle fidelerimizi diktik. Güzel, bereketli bir sezon geçirdik. Domates, salatalik, biber, patlican gibi temel sebzeleri yetistirdik. Ilk sene olmasina ragmen gayet verimli bir yil oldu. Ögrencilerimiz emek verdiler, bunun neticesini hep beraber gördük. Istedik ki ögrencilerimiz sebzeleri sadece tabaklarinda görmesinler, üretim asamasina sahit olsunlar, emegin kiymetini bilsinler, zahmet çeksinler. En son olarak hep beraber güzel sonuçlar alalim istedik. Güzel bir yil geçirdik, insallah önümüzdeki yil faaliyetlerimiz aratarak devam edecek" dedi.

Muhammet Saka isimli ögrenci de topladiklari ürünlerin bir hayli fazla oldugunu belirterek, "Mayis ayinda seramizda ekimimizi yaptik, bugün de hasatimizi gerçeklestirdik. Aldigimiz verimden, topladigimiz ürünlerden memnunuz" diyerek konustu.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasat Senligi, hatira fotografi çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA