Bu Köyde Yasayanlar Birbirleriyle Telsizle Iletisim Kuruyor

Kastamonu’nun Tasköprü ilçesine bagli bir köyde yasayan vatandaslar, köyün her noktasinda cep telefonu sebekesinin çekmemesi sebebiyle telsizlerle iletisim kuruyor.

Bu Köyde Yasayanlar Birbirleriyle Telsizle Iletisim Kuruyor
Kastamonu’nun Tasköprü ilçesine 30 kilometre uzaklikta bulunan Asagi Sehirören köyü Türkmenler Mahallesi’nde cografi sartlar sebebiyle cep telefonu sebekeleri yetersiz kaliyor. Köyün farkli noktalarinda yasanan cep telefonu sebekesi problemini çözmek için çare arayan bazi köylüler, çözümü telsiz satin almakta buldu. Cep telefonu sebekesinin çekmedigi noktalarda birbirleriyle telsiz sayesinde iletisim kuran köylüler, iletisim ihtiyaçlarini bu sekilde gideriyor. Köyde yasayan 59 yasindaki Erdogan Kaya, dagda, ormanda ya da tarlada oldugunda ailesi ile iletisimi sadece telsizle kurabildigini söyledi.



"Çay demlendi mi gibi sorular soracagimiz zaman telsizle irtibat kuruyoruz"

Engebeli bir arazide bulunan köyde yasadiklari için köyün her noktasinda cep telefonu sebekesinin çekmeyebildigini belirten Erdogan Kaya, GSM operatörlerinden yasadiklari sorunun çözülmesini isteyerek, “Telefonlarimiz çekmedigi için evin önünde olmamiza ragmen telsizle haberlesiyoruz. Çay demlendi mi gibi sorular soracagimiz zaman telsizle irtibat kuruyoruz. Benim kod numaram 37” dedi.

Kaynak: İHA