Üst Geçit Asansörüne Motosikletle Çarpip Kaçtilar

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde üst geçit asansörün dis kabinine, bir motosikletli çarpip kaçti. Meydana gelen olayda asansör kullanim disi kalirken o anlar anbean güvenlik kamerasina yansidi.

Üst Geçit Asansörüne Motosikletle Çarpip Kaçtilar
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin vatandaslarin ulasimina kolaylik saglamak amaciyla kent genelinde insa ettigi 113 asansör ve 31 adet yürüyen merdiven, bazi zamanlarda kullanim hatasi ya da kisi ya da kisilerin verdikleri zararlar ile devre disi kalabiliyor. Bunun son örnegi Bilim Merkezi Tramvay Istasyonu Üst Geçidi’nde yasandi. Kameraya yansiyan görüntülerde, bir motosiklet sürücüsünün üst geçidin güney asansörünün dis kabinine hizli bir sekilde çarptigi görülüyor. Çarpma sonucunda kat kapisi ve panellerin zarar gördügü asansör kullanim disi kaldi.

Iki ay kapali kalacak

Sekapark ve kent arasindaki baglantiyi saglayan üç üst geçitten ilki olan Bilim Merkezi Tramvay Istasyonu Üst Geçidi’nde yasanan bu durum, güney asansörün 2 ay devre disi kalmasina sebep olacak. Agir hasarin yasandigi asansörde kat kapisi, paneller, mekanizma ve kapi esiginin degisecegi ve malzeme temin süresinin de göz önüne alindiginda bakim ve onarim isleminin yaklasik 2 ay sürecegi bildirildi.

Bu süreç içerisinde güney asansör kullanim disi olacak.
Kaynak: İHA