Izmir'de Faciadan Dönüldü Açiklamasi Yikim Sirasinda Is Makinesi 3. Kattan Düstü

Izmir’in Balçova ilçesinde dört katli bir binanin yikim islemi sirasinda mini ekskavatör 3. kattan büyük bir gürültüyle yola düstü. Meydana gelen kazada is makinesi operatörü agir yaralandi.

Izmir'de Faciadan Dönüldü Açiklamasi Yikim Sirasinda Is Makinesi 3. Kattan Düstü


Olay, saat 15.30 siralarinda Balçova ilçesi Onur Mahallesi Atlas Sokak’ta bulunan 4 katli binanin yikim alaninda meydana geldi. Iddiaya göre, 2 gün önce baslanan binanin yikim islemi sirasinda Ö.A.’nin kullandigi mini ekskavatör 3. katin yikimini gerçeklestirdigi sirada dönüs alamayarak büyük bir gürültüyle yola düstü. Gürültüyü duyan mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine saglik, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yola düsen mini ekskavatör içinde bulunan Ö.A. olay yerine gelen itfaiye ekiplerince mini ekskavatör içinden çikarildi. Saglik ekiplerinin yaptigi ilk kontrollerde durumunun agir oldugu ögrenilen Ö.A. ambulans ile Dokuz Eylül Üniversite Hastanesine kaldirildi. Tedavi altina alinan Ö.A.’nin durumunun iyi oldugu, tedavisinin de devam ettigi ögrenildi.

“Kaza anini 30 saniye ile kaçirdim”

Binanin yikiminin iki gün önce baslandigini söyleyen mahalle sakini Çigdem Kaya, “Buranin yikimi iki gün önce basladi.

Binanin üst katina vinci çikardilar. 4. kattan yikim basladi.

Vinç 3. kata geldiginde alanda daraldigi için dönüs almakta zorlandi. Zorlaninca da yolun ortasina düstü. Insaat alani için önlem alinmis ama fayda etmedi. Kaza anini 30 saniye ile kaçirdim. Evimden çikip yolu kullanacaktim. Allah korudu. Çok ciddi bir kaza atlattik. Arabalar ve insanlar bu yoldan geçiyor. Bu tür yikimlarda yolun tamamen kapatilmasi lazim. Önlem alinmis, koruma yeri var ama vinç yola düstü. Saglikli bir yikim olmasi için yolun tamamen kapatilmasi lazim” diye konustu.

Olayla ilgili baslatilan sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA