Kars'ta Toplanti Ve Gösteri Yürüyüsleri Yasaklandi

Kars Valiligi, kent genelinde yapilmasi planlanan toplanti ve gösteri yürüyüsleri 1 haftaligina yasakladi. 4.1.2023 günü saat 00.00’da baslayan yasak 10.01.2023 saat 23.59’a kadar sürecek.

Konuyla ilgili Kars Valiligi, Terör örgütüne müzahir sahislarca toplumsal barisi bozabilecek ve kargasa ortami olusturabilecek provokatif eylemlerin önlenmesi, milli güvenlik ve kamu düzeninin saglanmasi, suç islenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin, genel asayisin korunmasi ile siddet olaylarinin önlenmesi maksadiyla; 2911 Sayili Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu’nun 17, 19 ve 22’nci maddeleri ile 5442 Sayili Il Idaresi Kanunun 11’inci maddesinin (A) ve (C) fikrasi hükümleri çerçevesinde aldigi karari açiklandi.

Yapilan yazili açiklamada, “Valilik ve Kaymakamlik Makaminin uygun görecegi etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluslarinin düzenleyecegi, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumlarin gelenek ve göreneklerine göre yapacaklari programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapilan etkinlik ve toplantilar hariç olmak üzere ilimiz mülki sinirlari içerisinde (Jandarma ve Polis Sorumluluk Alaninin Tamami) meydan, cadde, sokak, yol, park vb. umuma açik alanlarda; miting, kapali ve açik yer toplantisi, gösteri yürüyüsleri, oturma eylemi, protesto eylemi, basin açiklamasi, insan zinciri olusturularak yapilabilecek protesto/yürüyüs ve toplanmalar, halk kürsüleri seklinde toplanti/toplanmalar/halk toplantilari, ses yayin araçlari (tasit, mobil vb. araçlar) ile yapilabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, açlik grevi, çadir kurma, stant açma, imza toplama/imza kampanyasi, dilek feneri/balon, drone ve paramotor/planör, yamaç parasütü uçurmak, anma toplantisi/anma töreni, konser, senlik, panel, tiyatro, skeç, sinevizyon, pandomim, mesale yakma ve tasima, el ilani, bildiri, brosür dagitma, afis/poster/pankart asma, sticker yapistirma vb. tüm etkinlikler 04.01.2023 günü saat 00.00’dan 10.01.2023 saat 23.59’a kadar yedi (7) gün süre ile yasaklanmistir. Kamuoyuna saygi ile duyurulur” denildi.
Kaynak: İHA