Ordu'da 19 Milyar Liralik Kamu Yatirimi

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu il genelinde halen yaklasik 19 milyar liralik kamu yatirimi projesi uygulandigini açikladi.

Ordu'da 19 Milyar Liralik Kamu Yatirimi
Yeni Valilik Binasi toplanti salonunda gerçeklestirilen Il Koordinasyon Kurulu Toplantisinin açilisinda bir konusma yapan Vali Tuncay Sonel, 2022 yili sonu itibariyle il genelinde kamu yatirim projelerinin sayisinin 378, bu yatirimlarin toplam proje bedelinin ise 18 milyar 661 milyon TL oldugunu belirtti.

Vali Sonel, “Ordu’muzun en ücra kösesindeki insanimiza kadar tüm çalisma arkadaslarimizla beraber devletimizin sefkatini, güler yüzünü, merhametini göstermeye çalisiyoruz. Bunlari da birlik ve beraberlikle, milli takim ruhuyla yapiyoruz. Su ana kadar yapilan yatirimlar için, Sayin Cumhurbaskanimiz nezdinde tüm emegi geçenlere yöre halkimiz adina sükranlarimizi sunuyoruz” dedi.

Ordu’da güzel bir birlik ve beraberlik ruhu oldugunu söyleyen Vali Sonel, ”Valiligimiz, Milletvekillerimiz, Büyüksehir Belediyemiz, 19 Ilçe Kaymakamlarimiz, ilçe Belediyelerimiz, Bölge Müdürlerimiz, Il Müdürlerimiz, STK’larimizla birlikte el birligiyle bu güzel yöremize daha güzel isler yapmaya devam edecegiz” dedi.



“57 yeni okul binasini, 790 dersligi ilimize kazandirdik”

Toplantida egitimle ilgili olarak da 66 okulun deprem riski oldugunu ve yikiminin gerçeklestirildigini belirten Vali Sonel, ”Devlet-Vatandas isbirligiyle 57 okulumuzu tamamladik. 790 derslige ulastik. 58 ve 59. okulumuz da gelecek insallah” bilgisini verdi.

“900 yatakli ordu sehir hastanesi insaati hizli bir sekilde ilerliyor”

26 Aralik 2020 tarihinde ihalesi yapilan ve yapimi hizla devam eden 900 yatakli Ordu Sehir Hastanesinin, planlandigi gibi 2023 yilinda yapiminin tamamlanarak, hizmete açilmasini saglamak amaciyla yapilmasi gereken çalismalari yakindan takip eden Vali Tuncay Sonel, çalismalarin hizli bir sekilde ilerledigini koordinasyon üyeleri ile paylasti.

Vali Sonel, ”Ordu Sehir Hastanesi, ilimiz için çok önemli bir yatirim ve çok önemli bir hizmet. Bu yatirimi, ilimize kazandiran Sayin Cumhurbaskanimiza, Saglik Bakanimiza ve emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. Hastane yöre insanimiza ve bölge insanimiza hizmet edecek ve ilimiz ekonomisinin canlanmasina vesile olacak” dedi.

Vali Sonel ayrica, Yapimi hizla devam eden 900 yatakli Ordu Sehir Hastanesi insaati ile es zamanli yapilmasi gereken ulasim, enerji, dogalgaz, internet, taskin koruma, altyapi ve üstyapi islerinin zamaninda bitirilmesi amaciyla da Büyüksehir Belediyesi ile birlikte koordinasyon toplantilari yaptigini sözlerine ekledi.

Tekstil Park’lar geliyor

Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili gelismeleri de anlatan Vali Sonel, ”Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi, Altinordu ilçemizin Karaagaç mahallesi ile Ulubey ilçemizin Güzelyurt ve Eymür mahalleleri arasindan geçen Melet Irmagi’nin iki yakasinda, iki etap halinde yapilacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizca uygulama imar planimiz çok sükür onaylandi. Sayin Cumhurbaskanimizin talimatlari dogrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Sayin Mustafa Varank’in Ordu ziyaretinde çalismalar hiz kazandi, büyük destek aldik. Ünye OSB’nin altyapi çalismalari devam ediyor. 32 fabrikamiz bu yil içerisinde basliyor. 5 fabrika ise baslamis durumda. Fatsa OSB’de genisleme çalismalari sürüyor. Tüm OSB’lerdeki 11 bin civarindaki istihdam sayisi, yeni OSB’lere yatirimlar tamamlandiginda 30 bine yükselecek. Su an Aybasti’da tekstil park ile Çatalpinar ve Çamas ilçelerinde bulunan ortak tekstil park projeleri çok güzel gidiyor. Altinordu tekstil parkimizin ihalesi bitti ve insaati basladi” diye konustu.

Vali Sonel, 19 ilçeye spor yatirimlari noktasinda destegini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na da tesekkür ederek, özellikle Altinordu merkezde 20 bin seyirci kapasiteli Yeni Ordu Stadyumu içerisinde yer alan Spor Lisesinin de Türkiye’de bir örnek oldugunun altini çizdi.
Kaynak: İHA