Inönü'de Baslayan Cinayet Zinciri Olayinda Ilginç Gelisme

Eskisehir’in Inönü ilçesinde annesi, Bozüyük’te ise kardesiyle birlikte 86 yasindaki babasi Mehmet Aslan tarafindan öldürülen Osman Aslan’in, 10 yildir kayip olan kardesi Birol Aslan’in bulunmasi için 2 yil önce televizyon programina çiktigi ve kardesinin babasi tarafindan öldürülmüs olabileceginden endiselendigi ögrenildi.

Inönü'de Baslayan Cinayet Zinciri Olayinda Ilginç Gelisme
Eskisehir’in Inönü ilçesine bagli Erenköy Mahallesi’nde yasayan emekli uzman jandarma Mehmet Aslan (86), tartistigi esi Fadime Aslan’i (84) beylik tabancasiyla vurarak öldürdü. Aslan, sonrasinda Bilecik’in Bozüyük ilçesine giderek Yenimahalle’de yasayan oglu Erol Aslan’i (60) da yasadigi evde vurarak öldürdü.

Diger oglunu da telefonla eve çagirip öldürdü

Diger oglunu da telefon ederek eve çagiran Mehmet Aslan, apartmanin girisinde oglu Osman Aslan’i tabancayla gögsünden vurarak agir yaraladi. Apartmandan çikan Mehmet Aslan, ihbar üzerine ilçedeki bir otobüs duraginda polis ekiplerince yakalanarak gözaltina alindi. Saglik kontrolünün ardindan Bozüyük Ilçe Emniyet Müdürlügüne götürülen Aslan, Inönü’de esini öldürdügünü de itiraf etti. Yarali Osman Aslan tedavi gördügü Inegöl Devlet Hastanesi’nde 2 gün süren yasam mücadelesinin ardindan hayatini kaybetti.

Bastonuyla polis aracina bindi

Bozüyük Ilçe Emniyet Müdürlügünde sorgusu tamamlanan 86 yasindaki Mehmet Aslan, Bozüyük Adliyesine sevk edildi. Savciliktaki ifadesinin ardindan nöbetçi sulh ceza hâkimligine çikarilan Aslan, ’esi kasten öldürme’ ve ’altsoya karsi kasten öldürme’ suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sahsin baston destegiyle ayakta durdugu ve yürümekte zorluk çektigi görüldü.



Üçüncü çocugunun da 10 yildir kayip oldugu ögrenildi

Esinin ve 2 oglunun katil zanlisi Mehmet Aslan’in (86) üçüncü çocugu olan orman muhafaza memuru Birol Aslan (56), 2013 yili Haziran ayinda yasadigi Seyitgazi ilçesine bagli Kirka Mahallesinde kaybolmus ve kendisinden bir daha haber alinamamisti. Aslan’in bulunmasi için jandarma ve arama kurtarma ekipleri çalisma yapmisti. Ankara’dan gelen Jandarma Özel Asayis Komutanligina bagli 14 kisiden olusan sualti timi ve arama kurtarma ekiplerinin katildigi çalismalarda Birol Aslan bulunamamisti. Babasi tarafindan öldürülen Osman Aslan, 2021 yilinda kardesi Birol Aslan’in bulunmasi için televizyon programina çikmis ancak bir sonuç alinamamisti. Osman Aslan’in programda kardesi Birol Aslan’in babasi tarafindan öldürülmüs olabileceginden endiselendigi ögrenildi.
Kaynak: İHA