Çorumlu Is Insani Köyüne Doga Oteli Kurdu

Çorumlu is adami Nadir Sazak, Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) destegiyle dogup büyüdügü köyüne doga oteli kurdu. 2,2 milyon lira tutarindaki yatirima TKDK kirsal turizm destegi çerçevesinde 1,1 milyon lira hibe sagladi.

Çorumlu Is Insani Köyüne Doga Oteli Kurdu


Tarim ve orman ürünleri ticareti ile insaat ve mangal kömürü üretimi yapan Nadir Sazak (59), dogdugu topraklara vefa borcumu ödemek, güzelliklerini ülkemiz ve dünya insanlarina tanitmak, kirsal turizmine katki saglamak, dogal ortamda vakit geçirmek isteyen insanlara güzel bir ortam saglamak amaciyla bu oteli köyüne yapmis olmanin gururunu yasadigini söyledi.

TKDK’nin destegi ile çocukluk yillarindan beri hayalini kurdugu bu yatirimi gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadigini ifade eden Sazak, "Köyümüz Hititler döneminde Alacahöyük ile Iskilip arasinda kullanilan kervansaray yolu üzerindedir. Bin 250 metre rakima sahip olan yöremiz yazin yayla turizmine, kisin ise avcilik turizmine uygundur. Dogal yapisi ve bitki örtüsü ise her mevsim ayri güzelliktedir. Insanlarin bu dogal güzelliklerle bulusmasi ve tanismasi için konaklama ve yeme içme konusunu çözmek amaciyla bu yatirimi yapmaya karar verdim. Orman ve yaylalarla koyun koyuna, sehir merkezine 35 km mesafede, 13 bin metrekarelik parselde bin 800 metre üzerine insa ettigimiz otelimizde sehir hayatindan bunalan insanlarin dogayla bas basa kalip, dinlenmek için yaz-kis demeden gelebilecegi ve konaklayabilecegi 12 oda bulunmaktadir. Ayni anda 150 kisiyi agirlayabilecegimiz lokanta bölümümüz vardir. Suan için 6 personel istihdami yaptigimiz otelimiz Alacahöyük, Bogazkale ve Ortaköy Sapinuva ören yerlerine, Çorum merkezine, Iskilip ve Osmancik’taki tarihi yerlere de yakin konumdadir." dedi.



’Yeni yatirimlar yapacak’

Otelde yapilacak yemeklerde kullanmak ve gelen misafirlerin kendisini toplayip yemesi için sera ve meyve bahçesi de bulundugunu ifade eden Sazak, "Önümüzdeki yillarda organik sebze ve meyve üretimlerimizin yanina otelimizin ihtiyacini karsilamak amaciyla et ve süt üretimi yapacagimiz tesis de ekleyecegiz. Mini golf sahasi, at biniciligi ve ATV alimi için yatirim planlarimiz var. Ayrica misafirlerimiz için trekking, of-road ve yoga etkinlikleri düzenleyecegiz. Sehir ve insan gürültüsünden uzak, kendi iç huzurunu bulmak isteyen gruplara yönelik etkinliklerle doganin içerisinde var olmanin huzurunu tattirmayi amaçliyoruz. Misafir edecegimiz gruplara bölgemizin dört mevsimdeki güzelliklerini tecrübeli yürüyüs liderlerimizin esliginde yaz-kis yapacagimiz doga yürüyüsü etkinligi ile göstermek için ekibimizle buna haziriz" seklinde konustu.



’Yurt disindan ilk misafirler agirlandi’

Devlet destegi ile bu oteli insanlarin hizmetine sunduklarini, tapusu kendisine ait olsa da bu otel artik Çorumlunun oldugunu belirten Sazak, "Bu otelin bacasinin tütmesi, Çorum turizmine ve tanitimina katki saglayabilmesi için ilimiz yöneticilerinin, siyasi ve bürokratlarinin ve ayni zamanda turizmle ilgilenen herkesin ve her kesimin destegine ihtiyacimiz var. Yurtdisindan ilk misafirlerimizi agirladik. Fransa’dan avlanmak ve yöreyi tanimak amaciyla gelen bir gezi ekibi oldukça memnun ayrildi. Yine geleceklerini, baskalarini da göndereceklerini ifade ettiler. Bu sekilde kendimizi tanitacagiz ve memnun ederek gönderdigimiz her misafirimiz yenilerine referans olacak. Belki zaman alacak ama bunu hep birlikte basaracagiz" dedi.

Kaynak: İHA