Canik'te Kadinlar Meslek Sahibi Oluyor

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Hanim Konaklari’nda egitim alan kursiyerlerden sertifika alan kadinlarin meslek sahibi oldugunu söyledi.

Canik'te Kadinlar Meslek Sahibi Oluyor
Hanim Konaklari’nda egitim alan kursiyerler tarafindan üretilen el emegi göz nuru ürünler ‘Ayin Ürünü’ etkinliginde görücüye çikti. Birbirinden güzel ürünlerin kiyasiya yaristigi, eglenceli ve heyecanli anlarin yasandigi etkinlikte derece alan kursiyerlere basari belgeleri Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi tarafindan takdim edildi. Canik Belediyesi Hanim Konaklari’nda ilçedeki kadinlara yönelik mesleki egitimlerin devam ettigini belirten Baskan Ibrahim Sandikçi, egitimler neticesinde sertifika alan kadinlarin meslek sahibi oldugunu ifade etti.



“Canik Belediyesi Hanim konaklari istihdama katki sagliyor”

Baskan Ibrahim Sandikçi, Canik Belediyesi Zübeyde Hanim Konagi’nda düzenlenen etkinlikte kursiyerlerin hazirlamis oldugu ürünleri inceledi. Canik Belediyesi Hanim Konaklari’nda ilçedeki kadinlarin aldiklari egitimlerle meslek sahibi oldugunu ifade eden Baskan Sandikçi, “Hanim konaklarimizda ilçemizdeki hanim kardeslerimizin istihdamina katki saglayan, kendilerini meslek sahibi yapan sertifikali egitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Onlarin mesleki beceriler kazanmalarini, kendilerini gelistirmeleri ve üretimin her asamasinda var olmalarini önemsiyoruz. Canik Ilçe Halk Egitim Merkezi is birligiyle birçok farkli alanda sertifikali mesleki egitimler düzenliyoruz. Hanim kardeslerimiz ilgi duydugu, sevdigi alanlarda istedikleri egitimlere ücretsiz olarak katilabiliyor” dedi.

Ilçedeki kadinlarin Canik Belediyesi Hanim Konaklari’nda düzenlenen egitimlere yogun bir ilgi gösterdigini belirten Sandikçi, “Hanim Konaklarimiz ilçemizdeki kadinlarin sosyal hayata katilimlari noktasinda önemli bir rol üstleniyor. Hanim konaklarimizda düzenledigimiz ücretsiz sertifikali egitimlere ilçemizdeki hanim kardeslerimiz yogun bir ilgi gösteriyor. Bizlere memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Egitimlerin yani sira burada düzenledigimiz etkinlikler ve aktivitelerle birlikte verimli bir sekilde vakit geçiriyorlar. Hanim konaklarimiz ögrenmenin ve üretmenin bir siniri olmadigini bizlere gösteriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA