Bafra'ya Son 50 Yilin En Büyük Altyapi Yatirimi

Samsun’un Bafra ilçesine son 50 yilin en büyük altyapi yatirimi gerçeklesiyor. 110 milyon TL’lik altyapi yatirimi çerçevesinde toplam 153 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu hatti dösenecek.

Bafra'ya Son 50 Yilin En Büyük Altyapi Yatirimi
Samsun Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen çalismalarda içme suyunun yaklasik yüzde 30’u, kanalizasyonun yaklasik yüzde 70’i ve yagmur suyunun yüzde 40’i tamamlandi.

Temmuz 2022 tarihinde baslayan proje dahilinde 7 bin metre yagmur suyu, 6 bin metre kanalizasyon, 35 bin metre içme suyu, 250 adet abone, 40 adet izgara ve 70 adet parsel baca çalismasi yapildi. Yagmur suyu terfi merkezi insaatina ise nisan ayi itibariyla baslanilmasi planlaniyor.

Çalismalarinin tamamlanmasi ile birlikte ilçede her yagmur sonrasi korkulu rüya haline gelen su baskini sorunlarina nester vuracak olan yatirim ayni zamanda asbestli su borularinin da degisecek olmasi açisindan da önem tasiyor.

Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç çalismalarin gerçeklestirildigi alandaki incelemelerin ardindan yaptigi açiklamada, “Baframizda yürütülen söz konusu yatirim, uzun yillar varligini sürdüren sorunlarin ortadan kaldiracak olmasinin yaninda oldukça uzun bir süreçte benzer problemlerin yasanmamasini da saglayacak. Samsun Büyüksehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen çalismalar mevsim sartlarina ragmen araliksiz devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA