Antalya, Isparta,Erzincan Ve Ordu'da Kökünü Kurutma Operasyonu Açiklamasi 241 Gözalti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Türkiye’de 37’incisi Antalya’da gerçeklestirilen, ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’nda 187 hedefin 181’inin gözaltina alindigini bildirdi. 37’incisi Antalya, 38’si Erzincan, 39’uncusu Isparta ve 40’incisi Ordu’da gerçeklestirilen operasyonda 260 süpheliden, 241i’nin gözaltina alindigini açikladi.

Antalya, Isparta,Erzincan Ve Ordu'da Kökünü Kurutma Operasyonu Açiklamasi 241  Gözalti
Bakan Soylu, Il Emniyet Müdürlügü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’nde düzenlenen narkotik operasyonuyla ilgili düzenlenen basin toplantisinda; operasyonun Antalya’da 37’incisini, 38’incisini Erzincan’da, 39’uncusunu Isparta’da, 40’incisini ise Ordu’da gerçeklestirdiklerini söyledi.



Antalya’daki operasyonun 5 aylik planli bir operasyon oldugunun altini çizen Bakan Soylu, “ Antalya’da bin 321 polis ve jandarmamiz, 24 dedektör köpegimiz hava araçlarimiz ve tüm ekip ve unsurlarimizla birlikte bu operasyon 06.00 da basladi.

Ayni sekilde bahsettigimiz Erzincan, Isparta ve Ordu’da basladi.

4 ilde operasyonlar basarili sekilde tamamlandi. Antalya’da 187’hedefin 181’i yakalandi, gözaltina alindi. Uyusturucu saticisi, imalat istirak edenler olarak 5 aydir projeli olarak takip ediliyordu. Sürekli sahadayiz. Yakalamalarimiz uzun süreli projeli takiplerle gerçeklestiriliyor. Projeli takiplerin diger yakalamalardan farki takip ve sorusturma, izleme bir çeteyi çökertmek, uyusturucu satis agini çökertmektir” diye konustu.



"Örnek Mücadele"

Kökünü Kurutma Operasyo’nun ülkenin her noktasinda devam edecegini ifade eden Bakan Soylu, “ Aziz milletimizin sunu bilmesini isteriz. Avrupa ve Amerika’da uyusturucuya karsi pes etmisler. Eroin kullanimi için siringayi bedava verirken Avrupa’nin bir çok ülkesinde su kadar uyusturucu kullanmak ve satilabilmeyi kendileri salik verirken Türkiye bu konuda amansiz ve dünyaya örnek bir mücadele sürdürmektedir. Bunu sürdürmeye devam edecegiz. Türk polis ve jandarma teskilati Mehmetçiklerimiz sinirdaki kahramanlarimiz, bassavciliklarimiz bütün birimler hükümetimizin ortaya koydugu irade ile birlikte amansiz ve uyusturucunun kökünü kurutmak için büyük bir mücadele vermektedir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in talimatlari çizdigi vizyon apaçik ortadadir. Biz büyük milletiz çocuklarimizi gençlerimizi uyusturucudan kurtarmak devletimizin asli sorumlulugudur. Biz bu sorumlulugu yerine getirmek için dünyaya uyusturucu ile nasil mücadele edebilecegini kökünün nasil kurutabilecegini göstermek için bu mücadeleye bas koyduk. Allah bizi milletimize mahçup etmesin” dedi.

Bakan Soylu, 4 ildeki 260 süpheliden 241’inin, 37,38,39 ve 40’inci Kökünü Kurutma Operasyonu’nda gözaltina alindigini bildirdi.
Kaynak: İHA