Israil Cumhurbaskani Herzog, ABD Disisleri Bakani Blinken Ile Bir Araya Geldi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Israil temaslari kapsaminda Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog ile bir araya geldi.

Israil Cumhurbaskani Herzog, ABD Disisleri Bakani Blinken Ile Bir Araya Geldi
ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Orta Dogu turunun ilk duragi Misir’in ardindan geldigi Israil’de temaslarina devam ediyor. Blinken, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ve Israil Disisleri Bakani Eli Cohen ile görüsmelerinin ardindan Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog ile bir araya geldi.

Herzog yaptigi açiklamada, ABD’nin Israil’in en yakin müttefiki oldugunu belirterek, “ABD ile baglarimiz son derece güçlü, hatta siyaseti ve çagi asiyor diyebilirim” dedi.

Blinken ise yaptigi açiklamada, Dogu Kudüs’teki yasa disi Yahudi yerlesim biriminde sinagoga düzenlenen ve 7 Israillinin hayatini kaybettigi saldiriya deginerek, “Terörle mücadele söz konusu oldugunda Israil’le, tüm Israil halkiyla güçlü dayanismamizi biliyorsunuz ve bu konuda da her zaman oldugu gibi yaninizdayiz. Basbakanla, Disisleri Bakaniyla çok güzel sohbetlerim oldu ama sizinle vakit geçirebilmek ayri bir zevk” dedi.

Blinken’in Israil’deki temaslarinin ardindan yarin Filistin’e geçmesi ve Bati Seria’nin Ramallah sehrinde Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA