Belçika Tarihinde Ilk Kez Bir Çift 80'Inci Evlilik Yil Dönümünü Kutladi

Belçika tarihinde ilk kez bir çift, 80’inci evlilik yil dönümlerini kutlayarak rekora imza atti.

Belçika’nin Flaman bölgesinde bulunan ve en önemli kömür madenleriyle taninan Houthalen sehrinde yasayan Eduard Cuyvers ve Angeline Haeseldonckx isimli çift, ülke tarihinde 80’inci evlilik yil dönümlerini kutlayarak bir ilke imza atti. Ülkede gündem olan yasli çiftin nikahlarinin, 80 yil önce 30 Ocak 1943’te Belçika’nin Geel sehrinde kiyildigi aktarildi.

Cuyvers’in 1923, Angeline’nin ise 1925 yilinda dogdugu ifade edilerek, Cuyvers’in yakinda 100’üncü yasini kutlayacagi belirtildi.

Söz konusu evliligi kayit altina alan belgeyi inceleyerek rekoru teyit eden Belçikali tescil temsilcisi Anthony Croes-Lacroix, çiftin Avrupa Süper Asirlik Organizasyonu (ESO) adi verilen bir uluslararasi kayit sistemine dahil olduklarini bildirdi.

Cuyvers ve Haeseldonckx 2018’de verdikleri bir röportajda, aradan geçen bunca yildan sonra bile "hala birbirlerine asik olduklarini" belirtmisti.

Sadece 8 çift 79’uncu evlilik yil dönümüne ulasti

Belçika’da Cuyvers ve Haeseldonckx’ten önce sadece 8 çift 79’uncu evlilik yil dönümlerine ulasmisti, bazi çiftler ise 80’inci yil dönümlerine günler kala hayatini kaybetmisti.

Avrupa’da evliligin 25’inci yili "gümüs", 50’nci yili "altin", 70’inci yili "platin" ve 80’inci yili ise "mese" olarak nitelendiriliyor.
Kaynak: İHA